E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, müjde ile pozitif ayrışabilir ---

Endeks, müjde ile pozitif ayrışabilir

Endeks, müjde ile pozitif ayrışabilir
21 Ağustos 2020 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin risk iştahındaki artışa paralel bir yükselişle güne başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Bu sabah yurtdışı borsalar olumlu seyir izlerken, endeksin de buna paralel alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı müjdeye yönelik beklentiler ile endeksin yurtdışı görece pozitif ayrışmasını bekleriz. 1130’un üzerinde 1145-1157 dirençlerine doğru yükselişin devamını görebiliriz. 1120 destek olup, kısa vadeli pozisyonların arttırılmasını öneriyoruz…

TL Bonolar: TCMB faizlerde değişikliğe gitmezken, son dönemde likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarının finansal istikrarı destekleyeceğini belirtti. TCMB’nin likidite politikasını sıkı tutmaya devam edeceğini düşündüğümüzden tahvil-bono faizlerinde TL’nin değer kazancı kaynaklı gerilemeler sınırlı kalabilir. Gösterge tahvilin bileşik faizinde %13, 10 yıllık tahvilde ise %14 direnç seviyeleri olarak izlenebilir…

USD/TL: Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları TL’nin seyri açısından önemli. Türkiye’nin döviz ihtiyacının azalacağına yönelik beklentilerle TL’de değer kazancı görebiliriz. Kurda kısa vadede 7,26 ve 7,20 destek, 7,33 ve 7,40 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir…

EUR/USD: 1,18-1,1910 bandındaki seyrine devam ediyor. Kısa vadede 1,18 desteğinin üzerinde kalması yeniden bu sıkışmanın üst tarafına yönelim açısından öne çıkıyor. 1,1910’un aşılması yükselişin ivme kazanması için takip edilebilir. Avrupa ve ABD’de PMI verileri etkili olacaktır…

Günün Öne Çıkanları:

• İçeride tüketici güven endeksi, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD’de PMI imalat ile PMI hizmet endeksleri ve ABD’de ikinci el konut satışları verileri açıklanacak…
• Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili değerlendirmesini açıklayacak…
• Merkez Bankası politika faiz oranını değiştirmeyerek %8,25’de bıraktı…
• Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün önemli bir açıklama yapması beklenirken, basında Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulunduğuna yönelik haberlerle TL güçleniyor…

TCMB faizleri sabit bırakırken, önümüzdeki dönem için fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceklerine yönelik mesaj verdi. Vereceği müjdeyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapacağı açıklamalar ülke ekonomisi ve piyasalar için kritik önemde. Doğalgaz rezervinin bulunduğuna dair olası açıklamanın ülkenin enerji bağımlılığını ve döviz açığımızı azaltabileceğine yönelik beklentilerle TL varlıklarda belirgin değer kazancı ile pozitif ayrışma görebiliriz. Endekste teknik görünüm güçlü ve kısa vadeli pozisyonlar artırılabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarının öncesinde olumlu beklentiler ile yukarı yönlü hareket eden BIST 100’de kısa vadeli güçlü görünüm korunuyor. Bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları da artıda. Endeksin de risk iştahındaki artışa paralel alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste gün içerisinde direnç seviyelerine doğru yükseliş ve yurtdışı borsalara görece olumlu performans görebiliriz. 1130’un üzerinde 1145 ve 1157 direnç konumunda. 1120 destek olup, kısa vadeli pozisyonlar artırılabilir.

TCMB’nin enflasyonun seyri nedeniyle önümüzdeki dönemde likidite koşullarını sıkı tutmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Buna paralel TL’deki olası değer kazancı nedeniyle tahvil-bono faizlerinde aşağı yönlü hareket sınırlı kalabilir. Gösterge tahvilin bileşik faizinde %13, 10 yıllık tahvilde ise %14 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Öte yandan Türkiye’nin CDS risk primi 555 seviyesinde iken, bugünkü açıklamalar ülkenin risk primini azaltabilir. Ülke ekonomisine belirgin katkısı olacağına yönelik beklentilerin oluşması halinde düşen risk primi ile birlikte eurobond piyasasında alımlar görebiliriz.

1,20 direncine yönelim sonrasında kâr satışları karşılaşan ve 1,18-1,1910 aralığına geri dönen EUR/USD’de bu bant korunuyor. Kısa vadede 1,18 desteğinin üzerinde kalması yeniden 1,1910 direncine yönelim için öne çıkıyor. 1,1910’un aşılması yükselişin ivme kazanması için takip edilebilir. Bugünkü açıklamalar TL’nin seyri açısından kritik. Önümüzdeki dönem için döviz açığımızı azaltıcı yönde gelişmelerin olması halinde TL’de belirgin değer kazancı görebiliriz.

USD/TL’de 7,26 ve 7,20 destek, 7,33 ve 7,40 ise direnç seviyeleri olarak izlenebilir. EUR/TL’de ise 8,59 destek, 8,71 ise direnç seviyesidir.

ABD-Çin arasında devam eden ticaret gerilimi yükselişi sınırlarken, petrol fiyatları sıkışma içerisindeki seyrine devam ediyor. Brent petrolde 44,4 dolar desteğinin üzerinde kalınması öne çıkıyor. 46,3 dolar ise direnç seviyesidir. Altın ons fiyatlarında 1925 Dolar desteği üzerinde kalınması kısa vadede kritik önemde. 1965 dolar direncinin aşılması yeniden görünümün güçlenmesi adına takip edilebilir. Gram altın için bugünkü açıklamalar sonrasında USD/TL’nin seyri belirleyici olacak. TL’de değer kazancı görmemiz halinde gram altında da aşağı yönlü bir hareket yaşanabilir. 450 TL desteği kısa vadeli görünüm açısından kritik. 465 TL ise direnç olarak takip edilebilir.

BIST 100 Endeksi’nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm güçlü. TL tahvil faizlerinde TL’nin değer kazancı nedeniyle kısmi alıcılı bir seyir görebiliriz. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı duruyor

 

Risk iştahının belirleyicileri altın ve Euro

 

Dışarıda PMI verileri, içeride müjde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)