E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, küresel piyasaların baskısı altında---

Endeks, küresel piyasaların baskısı altında

Endeks, küresel piyasaların baskısı altında
09 Temmuz 2021 - 09:22 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Bu hafta açıklanan verilerin beklentilerin altında kalması ekonomik toparlanmanın gücü ve devamlılığı konusunda endişeleri gündeme getirdi. Delta varyantı nedeniyle tedbirlerin yeniden telaffuz edilmesi ve vaka sayısındaki artışlar da risk iştahını üzerinde baskı oluşturuyor. Toparlanma ve salgın kaynaklı endişeler riskli varlıklarda satışların derinleşmesine neden olurken, bu cephedeki gelişmeler yakından izlenmeye devam edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek 

10:00 Türkiye – Piyasa Katılımcıları Anketi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik verilerde gözlenen zayıflama ile son dönemde salgın kaynaklı yeniden gündeme gelen risk ve endişeler bu hafta küresel hisse piyasalarında satıcılı bir fiyatlamanın yaşanmasına neden oluyor. Yurt dışında bozulan görünümün etkisiyle zayıf bir seyrin etkili olduğu BIST-100 Endeksi dün günü %1,27’lik bir kayıpla 1.372,98 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında satıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,68 – 8,69 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,69’lu seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışındaki satıcılı görünümün baskısı altında kalan endeks, dün günün tamamında 1.394’te bulunan 200 günlük basit ortalamanın altında kalırken, gün içi görülen en düşük seviye dün de bahsettiğimiz 200 günlük üssel ortalamanın bulunduğu 1.373 seviyesi oldu. Bugün de ilk olarak bu iki ortalama arasındaki fiyat hareketini takip edeceğiz. Bu iki seviyeden birinin kırılması kırılma yönünde hareketi sertleştirebilir. 1.373 seviyesi altında ilk destek 1.350 olup, buranın altında 1.310 civarı gündeme gelebilir. Yukarıda ise 1.394 üzerinde 1.415 ve devamında bugün itibariyle 1.430’da bulunan ana düşüş trendi güçlü dirençler olup, burası geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 09/07/2021

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

Ersu ve Temapol sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bıktık Bıktık11 Temmuz 2021 14:02

    Ülke hiç bir şekilde yönetilemiyor. Bir adamın elinde ülke savruluyor. Koca ülkemiz ne hala geldi. Ey Bahçeli bunların müsebbibi sizsiniz. Ne amaçla bu adamların peşinde MHP gibi bir partiyi ülkeyle birlikte uçuruma götürdünüz. Allah topnuzun b..... versin tez zamanda inşallah. Acil erken seçime gidilmeli. Ey Muhalafet sizde bir işe yarayın halka ümit verin vizyon ve misyonunuzu ortaya koyun. Miskinlikte ve becereksizlikten artık kurtulun. Sizde en az iktidar kadar suçusunuz. Pasifsiniz siniksiniz üretimiyorsunuz