E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndeks kritik destek seviyesinde---

Endeks kritik destek seviyesinde

Endeks kritik destek seviyesinde
13 Mayıs 2019 - 09:15 borsagundem.com

Endeksin içinde bulunduğu bölgenin oldukça kritik bir destek bölgesi olması ve geçtiğimiz dönemde bu seviyelere doğru yaşanan geri çekilmelerin hızlı tepkiler getirdiğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

"Piyasa Gündemi Geçen hafta ABD – Çin arasındaki ticaret savaşlarına ilişkin artan endişeler küresel risk iştahını baskılayan bir gelişme oldu. Genel olarak riskli varlıklarda satış baskısı artış kaydederken seçimlere ilişkin gelişmeler de TL varlıklar üzerinde satış baskısını artıran bir gelişme oldu. Kurlarda ise son iki gün özellikle gece saatlerinde görülen düşüşler dikkat çekti. Yeni haftada ABD – Çin müzakereleri ile İstanbul seçimine ilişkin gelişmeler piyasaların gündemini oluşturacaktır.

BIST-100 Güne başlangıç

Geçen hafta yurt dışı hisse piyasaları ticaret savaşlarına dair artan endişelerle baskı altında kaldı. Seçime yönelik gelişmeler nedeniyle BIST-100 Endeksi ise zayıf seyrini sürdürerek cuma gününü %0,17’lik bir düşüşle tamamladı. ABD borsaları cuma gününü sınırlı da olsa yükselişle tamamlarken bu sabah da ABD vadelilerinde %1’leri seyir devam ediyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Cuma günü endeks kapanışında 6,07 – 6,08 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 5,97’li seviyelerden işlem görmekte. Kurdaki geri çekilmeye rağmen yurt dışı piyasalardaki olumsuz görünüm nedeniyle BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Mart sonunda görülen dip seviye olan 90.500 desteğinin kırılmasının ardından teknik görünümün daha da zayıfladığı endekste aşağı yönlü hareketler devam etti. 90.500 direnci aşılmadan yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu sürdürürken 90.500 üzerinde 91.500 – 93.000 seviyeleri gündeme gelebilecektir. Geri çekilmelerde ise sene başında gördüğümüz dip seviye olan 87.400 ve devamında geçtiğimiz yıl ağustos ayında görülen dip seviye olan 84.500 gündeme gelebilir. Endeksin içinde bulunduğu bölgenin oldukça kritik bir destek bölgesi olması ve geçtiğimiz dönemde bu seviyelere doğru yaşanan geri çekilmelerin hızlı tepkiler getirdiğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)