E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks kısa vadeli yükselen trendine devam ediyor---

Endeks kısa vadeli yükselen trendine devam ediyor

Endeks kısa vadeli yükselen trendine devam ediyor
05 Kasım 2020 - 09:05 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi’nin de yukarı yönlü başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Global piyasalarda toparlanma devam ediyor, içeride de endeksin 1162 seviyesi üzerinde kalması ile beraber yükselişin süreceğini ve ilk planda 1182 seviyesini hedefleyeceğini düşünüyoruz…

TL Bonolar: Ortalama fonlama faizi %14 seviyesine gelirken, gösterge tahvil %15 seviyesi üzerine yerleşmiş durumda. 10 yıllık tahvilde ise %14,50 altında seyir sürüyor…

USD/TL: Dolar kurunda geri çekilmelerin sınırlı kaldığını görüyoruz, kur için 8,39 ara destek olarak geçerliliğini korumakta, yukarıda ise tarihi zirve 8,54 direnç konumunda…

EUR/USD: Parite 1,1730 seviyesini yukarı yönde zorlarken, bir sonraki direnç 1,18 düzeyinde. Akşam 22:00’de Fed toplantısından gelecek açıklamalar takip edilecektir…

ABD’de Başkanlık seçimi tam olarak netlik kazanmış değil, ancak son durum Biden’ın daha önde olduğunu gösteriyor. ABD vadeli endeks kontratları yükselişte, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 540 düzeyinde. TL varlıklarda toparlanmanın devam edeceğini düşünüyoruz.

ABD seçimlerinde Biden Başkanlığı kazanmaya yaklaşırken küresel piyasalarda risk iştahı artıyor. Borsalarda dünkü olumlu hava bugün de devam ederken, BIST 100 Endeksi’nin de buna paralel yukarı yönlü başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1162 direncinin yukarı kırılması ile kısa vadeli görünüm güçlenmiş durumda. 1162 destek haline gelirken, endeks bu seviyenin üzerinde 1182 ve 1188 dirençlerine doğru yükseliş gösterebilir. Endeks kısa vadeli yükselen trendde hareketine devam ederken, trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz.

ABD tahvil faizlerinde düşüş devam ediyor, 10 yıllık tahvil %0,74 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 540 düzeyine geriledi.

Eurobond piyasasında kısmi toparlanma görülebilir. TL tahvillerde ise süren kur volatilitesi ile beraber yüksek seviyeler korunabilir.

Gösterge tahvilde %15 bileşik faiz seviyesi üzerinde denge oluşurken, 10 yıllık tahvilde %14,50 destek konumunda.

Dolar endeksi düşüşe devam ediyor. EUR/USD paritesi 1,1730 direnci üzerinde, GBP/USD paritesinde de 1,30 direnci kısa vadeli olarak hedef konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında güne yataya yakın bir seyirle başlarken, içeride dolar kurunda 8,39-8,54 bandı korunabilir. Euro kurunda da parite etkisiyle 9,87 ara desteği üzerinde 10 seviyesi direnç konumunda.

Petrol fiyatları stok verileri sonrası gerilerken, Brent petrol 40 dolar varil seviyesinde. Altın fiyatlarında 1910 dolar ons direncine yakınsayan bir seyir var, sonraki direnç 1935 düzeyinde. Gram TL bazında ise 515 seviyesi üzerinde 525 direnç olarak takip edilecektir. Gümüş için Dolar ons bazında 24,45 direnci önemli.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1162 üzerinde olumlu. Gösterge tahvil faizinde %15,0 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Mega Polietilen ve Körfez GMYO sorusu 

ABD’de seçim sonuçlarında belirsizlikle risk devam ediyor

Petkim’in karı yüzde 40 azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)