E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks kısa vadede zayıf kalır mı?---

Endeks kısa vadede zayıf kalır mı?

Endeks kısa vadede zayıf kalır mı?
05 Mayıs 2020 - 09:03 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksinden alıcılı bir açılış bekleniyor

BIST 100: Endekste alıcılı bir açılış görmeyi bekliyoruz. 98.300 destek seviyesi üzerinde 100 bin seviyesi direnç olarak takip edilecektir. Endekste bu seviye altında kısa vadeli görünüm zayıf kalacak…

TL Bonolar: Gösterge tahvilde %8 bileşik faiz seviyesi direnç konumunda, 10 yıllık tahvilde ise %12 destek olarak takip edilecektir…

USD/TL: Dolar kuru 7 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürürken, tarihi zirve seviyesi olan 7,21 direnç olarak takip edilecektir…

EUR/USD: Paritede 1,10 düzeyine doğru gelen kar satışları etkili olurken, 1,0910 ara desteği altında 1,0850 ana destek konumunda…

Günün Öne Çıkanları:

ABD vadeli endeks kontratlarında olumlu seyir devam ediyor, petrol fiyatlarında yaşanan toparlanma ana faktör konumunda. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 600 seviyesinde. TL varlıklarda başta BIST 100 olmak üzere olumlu bir seyir yaşanması beklenebilir.

Çin ve Japonya borsaları bugün de kapalı kalmaya devam ederken, hükümetlerin salgın kısıtlamalarını gevşetmesiyle açık olan Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları olumlu bir seyir izliyor.

Endeksin de toparlanan küresel risk iştahına paralel alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 100 bin direnç konumunda iken bu seviye altında kısa vadeli görünüm zayıf kalmaya devam edecek. 98.300 ise destek seviyesi olarak takip edilebilir.

Hazine ihalelerinin piyasa etkisi yeni getirilen düzenlemeler kapsamında sınırlı kalacaktır. Gösterge tahvilde %9 seviyesi altında kalınacaktır, 10 yıllık tahvilde ise %11,50 direnç konumunda. Eurobond piyasasında ise sınırlı toparlanma çabası devam edebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,63 düzeyinde.
Dolar kuru 7 seviyesi üzerinde kalırken, 7,21 tarihi zirve direnç konumunda. Euro kurunda ise 7,65 üzerinde 7,80 direnç olarak takip edilecektir. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında kısmen toparlanma eğiliminde. EUR/USD paritesinde düşüş sürebilir, dolar endeksi 99,35 seviyesinde.

Petrolde artan talep ile üretim kısmen yükselirken, Brent petrol 28 dolar varil düzeyinde, 30 dolar direnç konumunda. Altın fiyatlarında ise 1705 civarı denge arayışı var. 1690 sonraki destek konumunda, gram TL bazında ise 392 direnç konumunda izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 100.000 altında zayıf. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M y05 Mayıs 2020 18:09

    Bence hisse alırken endekse veya yurt dışına hiç bakmamak lazım zarar eden şirketlerin isimlerini yazıp bir torbaya koyup tombala usülü çekmek lazım sakın bana gülmeyin arkadaşlar durum bunu gösteriyor bir örnek teknosa zarar açıkladı tavan bu gün soda geçen seneye göre karını artırdı 2 gündür aşağı gidiyor