E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks kısa vadede teknik olarak gücünü koruyor---

Endeks kısa vadede teknik olarak gücünü koruyor

Endeks kısa vadede teknik olarak gücünü koruyor
11 Mayıs 2021 - 09:12 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne kar satışlarıyla başlaması bekleniyor.

Güne güçlü alımlarla başlayan BİST100 endeksi gün içinde de yükselişine devam etti ve %1.36 artışla 1,460 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 18.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 77 hisse değer kazandı, 15 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.27 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise satıcılı seyir izleniyor.

Haftaya sakin başlangıç yapan yurtdışı hisse piyasaları, özellikle ABD’de hisse endekslerindeki kar satışlarıyla geriledi. ABD’de düşüşte yine teknoloji endeksi başı çekerken, Apple, Microsoft, Facebook, Amazon, Netflix gibi şirketler %3’e yakın değer kaybetti. Son dönemde iyice hızlanan emtia hareketi, enflasyon ve büyüme beklentileri özellikle teknoloji şirketlerinden döngüsel şirketlere geçiş temasını destekliyor. ABD’de ki bu satış diğer ülkelere da negatif yansıyor. Nitekim, Asya’da endeksler %2-3 satıcılı seyrediyor. Çin’de bugün açıklanan tüketici enflasyonu beklentilerin altında gerçekleşirken, üretici fiyatları ise yükselişini sürdürüyor. Çin’de de TÜFE-ÜFE makası son verilerde açılmaya başladı. ABD’de yarınki enflasyon verisi piyasalar açısından daha kritik olacaktır. Bugünkü veri akışı ise yurtdışında sakin, içeride de sanayi üretimi, cari denge, PPK toplantı notları yayınlanacak.

BIST-100 endeksinin kar satışlarıyla başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede teknik olarak gücünü koruyan endekste 1,455-1,445 destek seviyeleri iken 1,445 kısa vadeli zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir. 1,480-1,500 bant hedefimizi ise korumaya devam ediyoruz.

Makroekonomi & Politika Haberleri
• İşsizlik oranı 2021 Mart’ta %13,1 oldu.

Günün önemli şirket haberleri 11/05/2021

 

Konya Çimento ve Adese sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk 3 aylık bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)