E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks iyimserliğini korudu---

Endeks iyimserliğini korudu

Endeks iyimserliğini korudu
05 Kasım 2020 - 09:30 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

Düne pozitif seyirle başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında iyimserliğini korudu ve %1.5 artışla 1,167 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 24.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 84 hisse değer kazandı, 12 hisse ise değer kaybetti. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda yükseliş sürüyor.

ABD’de gerçekleştirilen başkanlık seçiminde henüz net bir sonuç oluşmasa da dünden bu yana ibrenin bir Trump’a bir de Biden’a döndüğünü gözlemledik. Piyasalar bu belirsizliği iyimser şekilde fiyatlamaya devam ederken, son durumda Biden’ın seçimi kazanmaya çok yakın olduğunu görüyoruz.

Salıncak eyaletlerde uzun süre önde kalan Trump’ın Michigan ve Wisconsin’de geriye düşmesi ile beraber Biden’ın 264 delege sayısına ulaştığını görüyoruz ki kazanmak için 270 delegeye ulaşmak gerekiyor. Öte yandan Kongre’de aynı çoğunluk sağlanmış değil, bu yüzden Biden’ın vergi artışı politikalarını rahat gerçekleştiremeyeceği beklentisi teknoloji şirketlerinde güçlü yükselişe sebep oldu.

Ekonomik gösterge tarafında PMI verileri genel olarak güçlü gerçekleşirken bugün FED ve BoE faiz kararları ve varlık alım programlarına ilişkin açıklamaları yakından izlenecektir. Mevcut fiyatlama ABD dolarının değer kaybına devam edeceğine işaret ediyor, buna bağlı pozisyonlanma sürebilir.

BIST-100 endeksinin güne pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kısa vadeli görünümde 1,170-1,175 ve 1,200 direnç seviyeleri iken 1,160-1,150 destek seviyeleridir. 1,150 kısa vadeli zarar-kes seviyesi olarak izlenebilir.

Seçim sonuçları gölgesinde gözler Fed'e çevrildi

Küresel piyasalar Fed'in kararına odaklandı

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Endeks kısa vadeli yükselen trendine devam ediyor

ABD’de seçim sonuçlarında belirsizlikle risk devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)