E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks haftaya pozitif başlar---

Endeks haftaya pozitif başlar

Endeks haftaya pozitif başlar
19 Ekim 2020 - 08:46 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 1.815 kişi artarak 347.193’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 72 kişi artarak 9.296’ya yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 304.003.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'de toplam rezerve 320 milyar m 3 ‘ten sonra 85 milyar m 3 daha ilave edildi .
• Erdoğan: Doğu Akdeniz'de adil bir tutum takınmaz ise bu durum artık Avrupa Birliği'nin sonunun geldiğinin resmen ilanı olacaktır
• Dışişleri Bakanlığı (AB Zirvesinin Türkiye’ye İlişkin Bölümleri Hakkında) : Tehdit dilinin Türkiye’ye karşı işlemeyeceği bilinmelidir. AB’den Türkiye’yi tehdit etmek yerine elle tutulur, tarafsız ve ortak çıkarlarımıza hizmet eden, çözüm odaklı öneriler sunmasını bekliyoruz .
• İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gönderilen ek genelgede Kovid-19 salgınının etkilerinin ve vaka artışlarının tüm dünyada devam ettiği, özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde yükselme yaşandığı, birçok Avrupa ülkesinde kişilerin toplu olarak bir araya gelmemelerine yönelik yeni tedbirlerin alındığı hatırlatıldı.
• ABD Dışişleri Bakanlığı: "Doğrulanması durumunda, S-400 sistemlerinin test edilmesini en ağır biçimde kınıyoruz .
• Pentagon Sözcüsü Hoffman, Türkiye'nin S-400 sistemlerini denediğine ilişkin haberler üzerine, "Bu haberler doğru ise Savunma Bakanlığı bu testi güçlü bir şekilde kınıyor." açıklamasında bulundu.
• Çin'de 3. çeyrekte büyüme %4,9 ile beklentilerin altında kaldı. Piyasa beklentisi %5,3 seviyesinde bulunuyordu.
• Çin hükümeti, ABD'de Çinli öğrenci ve araştırmacıların yargılanmasına karşılık olarak Çin'deki ABD vatandaşlarının gözaltına alabileceği uyarısında bulundu.
• KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı seçildi.
• İtalya Başbakanı Conte, Kovid-19 salgının yeni dalgası karşısında zaman kaybetmemeleri gerektiğini, genel bir karantinaya girmekten kaçınmaya yönelik bazı önlemleri kabul ettiklerini bildirdi.
• Moody's İngiltere'nin kredi notunu düşürdü .

Ne Olacak?

• İçeride ve yurtdışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
• Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 27 Ekim’de CITI’nin organize ettiği yatırımcı toplantısına katılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe kadar küresel risk iştahının ABD mali teşviklerindeki belirsizlik ile düşük kaldığını takip ederken, teşvik paketi konusunda taraflardan iyimser açıklamalar gelmesi Piyasaların daha ılımlı bir zeminde olmasını sağladı. ABD vadelilerindeki hafif yukarı yön ile birlikte BİST100 endeksi güne %0,38 oranında yükseliş, 4,54 puan artış ile 1.184,97 seviyesinden başladı.
BİST100 endeksi günün ilk yarısında en düşük 1.184,97 ve en yüksek 1.190,51 seviyesini gördü. Bankacılık payları önderliğinde endeks günü %1,04 oranında yükselişle 1.192 seviyesinden tamamladı. Turizm sektörü payları %5,58 oranında değer kazanırken, orman, kağıt, basım sektörü payları %0,66 oranında değer kaybetti.

Dolar/TL Kuru, bu hafta 7,90 - 7,96 bölgesinde hareket ederken, artan küresel riskler TL’ye de negatif yansımaya Cuma günü de devam etti. Risklerdeki artış, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında zayıf bir performans sergilemesini sağlarken TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyetinin %12’yi aşması reel getiri anlamında kısmen avantaj sağlasa da içerideki jeopolitik riskler özelliklede S-400 testleri ile ilgili gelebilecek haber akışı Dolar/TL’de direnç seviyelerinin zorlanmasında etkili oldu. Dolar/TL’de 7,96 direnç seviyesinin kırılması durumunda 8,00 hedef haline gelmesi beklenirken, 7,91 destek seviyesinin aşağı kırılması 7,87 seviyesini destek haline getirebilir.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Pazartesi günü 1.299 - 1.319 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.318 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.7694 adet azalarak 451.511 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.305 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.345’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.380 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.301 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.327 ve 1.336 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.310 ve 1.301 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı

Riskli varlıklara yönelim sınırlı kaldı

Endeks bankalar öncülüğünde yukarı yönlü seyrini sürdürüyor

Endekste olumlu teknik görünüm korunuyor

Global piyasalar Powell ve Lagarde açıklamalarına kilitlendi

Güne başlarken piyasalarda pozitif görüntü hakim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akif19 Ekim 2020 09:31

    119 binden geçen trend üzerinde kapanışlarda hissede beklerim. 119 altında kapanış yaparsa bie saniye beklemem satarım.