E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirir mi---

Endeks gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirir mi

Endeks gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirir mi
07 Aralık 2020 - 09:28 borsagundem.com

Şeker Yatırım analizi: Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde düşük momentumla yükseliş eğilimini devam ettirebilir.

"Güne hafif pozitif başlangıç yapan ve gün içinde dar bantta  sıkışık seyir izleyen BIST100 endeksi, bankacılık endeksindeki negatif  ayrışmaya rağmen günü 1.330,87’den yatay kapattı. Yurtdışı borsalar  haftanın son gününü yükselişlerle tamamlarken BIST sınırlı negatif  ayrıştı. BDDK’nın sorunlu kredileri takibe atılma süresini 6 ay daha  uzatabileceği haberi bankacılık endeksinde negatif ayrışmaya neden  oldu. TL ise haftanın sonu gününde sınırlı değer kaybetti. BIST’te ara  ara kar satışları yaşansa da güçlü yabancı ilgisi nedeniyle kar  satışları sınırlı kalırken, yükseliş eğilimi devam ediyor. Kısa vadede BIST’in yurtdışı borsalarla daha yüksek korelasyonla hareket etmesi  beklenir. Ancak bu hafta içinde yapılacak AB zirvesi öncesi yaptırım  riski nedeniyle BIST’te hafta içinde kar satışları yaşanabilir. Kasım  ayındaki güçlü performans sonrası bankacılık endeksi kısa vadede  sınırlı da olsa negatif ayrışmasını devam ettirebilir. CDS’ler 355  seviyelerine kadar gerilerken, TL varlıklarda son bir ayda oluşan  güçlü pozitif seyri destekliyor. CDS’lerdeki düşüş TL varlıklara  yönelik risk alma iştahının güçlenmeye devam ettiğine işaret ederken, CDS’lerin yeniden 400’lü seviyelerin üzerine yönelmedikçe, TL  varlıklarda kısa vadede önemli bir bozulma yaşanması beklenmelidir. AB  zirvesinden ve ABD’den S-400 konusunda gelebilecek CAATSA  yaptırımlarına ilişkin negatif haber akışları kısa süreli güçlü  satışlara neden olabilir. Bugün açıklanacak önemli bir veri  bulunmuyor. BIST’in Cuma kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli  endeksleri sınırlı pozitif seyrediyor. Trump yönetimi Çinli bazı  yetkililere yaptırım uygulamaya hazırlanırken, bu gelişme sonrası  majör Asya endeksleri yeni haftaya satıcılı başladı. Endeksin güne  sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde düşük  momentumla yükseliş eğilimini devam ettirebilir. Ancak yükselişlerin  kar satışı fırsatı olarak kullanılma riskinin halen devam ettiğini  düşünüyoruz.

SEKTÖR HABERLERİ

Reuters’da yer alan bir habere göre BDDK, bu yıl sonunda bitecek  olan sorunlu kredilerin takibe atılma süresini uzatan düzenlemeyi altı  ay daha uzatmak için görüşüyor. Bilindiği gibi BDDK koronavirüs  salgınının ardından işletmelerin yaşayacakları nakit akışı sorununun  finansal bir probleme dönüşmemesi için BDDK Mart ayında aldığı  kararla, 31 Aralık'a kadar 2. Grup krediye geçiş süresini 30 günden 90  güne, 3. Grup krediye geçiş süresi de 90 günden 180 güne çıkarmıştı.

En son yayınlanan haftalık BDDK datasına göre sektörün TGA rasyosu 2019 yıl sonuna göre, güçlü kredi büyümesinin ve BDDK’nın aldığı  kararların etkisiyle 130 baz puan iyileşerek %4,0 seviyesine  gerilemiştir. TGA oranının 2019 yıl sonundaki %6,6 seviyesinden 2Ç21'de en yüksek seviye olan %8,5'e ulaşmasını modelliyoruz. 2020 yıl  sonu için takip ettiğimiz bankaların kredi riski maliyetinin (net) 250  baz puan seviyesinde gerçekleşmesini modelliyoruz.

Şeker Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 07/12/2020

Küçük yatırımcılar için büyük risk!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)