E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks faiz kararı öncesi önemli bir işaret sunmadı---

Endeks faiz kararı öncesi önemli bir işaret sunmadı

Endeks faiz kararı öncesi önemli bir işaret sunmadı
21 Ekim 2021 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın hafif satıcılı bir şekilde başlaması bekleniyor.

Bu hafta ABD'de bilançoların etkisi, ABD endekslerindeki alımları desteklemeye devam ediyor. Bilançolar dışında haftanın genelinde açıklanan verilerin etkisi oldukça sınırlı kaldı. Bu gelişmeler dışında piyasalar petroldeki yükselişi ve Fed üyelerinden gelen açıklamaları takip ediyor. Bugün TCMB'nin faiz kararı izlenecek. TCMB'nin faiz indirimlerine devam etme niyeti görülse de kur ve enflasyon gelişmeleri elini zorlaştırıyor. TSİ 14:00'da açıklanacak faiz kararı ve karar metnindeki mesajlar, yurt içi piyasaların seyrinde belirleyici olabilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 14:00 Türkiye – TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – CB Öncü Göstergeler Endeksi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 dün oldukça dar bir bant içinde hareket ettikten sonra günü %0,21’lik yükselişle 1.432,80 seviyesinden tamamladı. Piyasa beklentileri düne kadar TCMB’nin bu toplantıda faiz indirimine devam edeceği yönünde iken, dün kurlarda yaşanan düşüşte pas geçebileceği ya da beklenenden daha düşük bir faiz indirimi yapabileceği beklentisi görülmeye başlandı. Buna karşın biz karar öncesi temkinli olmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Bu sabah yurtdışında görünüm kısmen negatif. Brent petrol fiyatları yeniden 85 doların üzerine çıkmış durumda. Dün 9,20’li rakamlara kadar gerileyen Dolar/TL bu sabah 9,25 civarında seyrediyor. Bu görünüm altında endeksin güne yataya yakın hafif satıcılı bir şekilde başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün 1.438’i test ettikten sonra bir süredir bahsettiğimiz, geçtiğimiz haftanın zirvesi konumundaki 1.432 civarından günü tamamladı. Son günlerdeki tepki isteği bugünkü TCMB toplantısı öncesinde yerini bekle gör stratejisine bıraktı. Endeks dün önemli bir direnç noktasında kapanmış olsa da bugünkü TCMB toplantısı öncesinde bu kapanışın önemli bir işaret sunmadığını düşünüyoruz. Bugünkü toplantı sonrası endeks 1.432 üzerinde tutunabilirse, bu olumlu olarak algılanabilir. Bu durumda 1.450 – 1.460 aralığı ilk direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Karar sonrası endeks 1.432 üzerinde tutunamazsa ilk güçlü destek 1.411’de bulunan kısa vadeli trend olacaktır. Bu trend altına olacak bir sarkma teknik baskının şiddetlenmesine neden olabilir.

Yabancı portföylerindeki değişim

 

Alcatel ve Işıklar Enerji Yapı sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 21/10/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)