E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks bıraktığı boşluğu doldurur mu?---

Endeks bıraktığı boşluğu doldurur mu?

Endeks bıraktığı boşluğu doldurur mu?
03 Mart 2020 - 09:00 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi’nin de kurdaki düşüşün de desteği ile yurtdışı borsalara paralel alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Global piyasalarda yaşanan sert toparlanma ile beraber endekste de ilk planda, dün test edilen 109.400 direncine doğru hareketin devam etmesi beklenebilir, 106.600 destek olarak izlenebilir…

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde tepki alımı gelirken, gösterge tahvilde %12 ve 10 yıllık tahvilde de %12,50 bileşik faiz seviyesi ilk planda direnç konumunda. ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,12 düzeyinde sınırlı yükselmiş durumda…

USD/TL: Dolar kurunda 6,25 direnci yukarı zorlanmakla beraber dışarıda yaşanan risk iştahı artışı ile beraber 6,16 desteğine doğru geri çekilme yaşandığını görüyoruz. Diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinde de değer kazanımları var…

EUR/USD: Fed faiz indirimi beklentisi giderek artarken, doların değer kaybı da özellikle gelişmiş ülke para birimleri karşısında belirgin. Paritede son haftaların zirvesine doğru yükselirken, 1,1130 üzerinde 1,12 direnç konumunda…

G-7 ülkeleri tarafından koordineli bir adım gelebileceğine dair beklentiler satın alınıyor. ABD piyasaları da geçen hafta yaşanan son yılların en büyük düşüşünün ardından, hafta %5 gibi oldukça sert bir yükseliş ile başladı. Asya’da da olumlu hava devam ederken, TL varlıklarda da benzer bir seyir bekliyoruz. Endekste trade fırsatları değerlendirilebilir. Kur ve faiz tarafında da daha sınırlı olmakla beraber iyimser seyir beklenebilir.

ABD borsaları sert düşüş sonrası %5 civarında yukarı tepki verirken, bu sabah Asya borsaları da yukarı yönlü bir seyir izliyor.

BIST 100 Endeksi’nin de kurdaki düşüşün de desteği ile yurtdışı borsalara paralel alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. İçeride açıklanacak olan enflasyon verisi takip edilecek. Teknik olarak endekste 106.600 destek, 109.400 ise direnç seviyesi olarak izlenebilir. Endeks daha önceki bıraktığı boşluğu kapatma eğilimi gösterebileceğinden gün içerisinde trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz.

Global risk iştahının artması ile eurobond piyasasında kısmi toparlanma yaşanması beklenebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizinde Fed faiz indirimi beklentisi ile hareket sınırlı kaldı. TL tahvil faizlerinde ise ılımlı gevşeme eğilimi sürebilir, gösterge tahvilde %12 ve 10 yıllık tahvilde de %12,50 direnç konumunda.

Dolar endeksi 97,40 seviyesine doğru gerilerken, EUR/USD paritesinde 1,1130 üzerinde 1,12 ilk planda direnç konumunda. USD/JPY 107,50 ve GBP/USD de 1,2750 destek seviyelerine yakın. İçeride dolar kurunda 6,25 direnci altında ilk planda 6,16 destek konumunda. Euro kurunda ise 6,91 seviyesi altında 6,82 desteği izlenecektir.

Petrolde üretim kısıntıları beklentisi ile yükseliş sürüyor, Brent petrol 53 dolar varil seviyesinde. Altın fiyatlarında 1600 dolar ons civarı bir denge arayışı var. Gram TL bazında ise 325 seviyesi altında
317 ilk planda destek konumunda.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 110.600 direnci altında zayıf. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)