E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks bankalar önderliğinde toparlanıyor---

Endeks bankalar önderliğinde toparlanıyor

Endeks bankalar önderliğinde toparlanıyor
12 Ağustos 2020 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste dün yaşanan sert yükselişin ardından bugün yataya yakın bir açılış görmeyi bekliyoruz. 1100 seviyesi destek haline gelirken, 1120 ve 1130 ilk planda izlenecek direnç seviyeleri.
1095 desteği üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu

TL Bonolar: Hazine'nin iç borç çevirme oranında sert yükseliş devam ederken, 2-10 yıl vadeli tahvil faizlerinin %14 bileşik seviyesi üzerinde denge arayışı içinde olduğu söylenebilir, %15 destek seviyesidir…

USD/TL: Dolar kuru önceki zirveleri olan 7,26 ve 7,22 seviyelerinin altına sarkarken, bu seviyelerin altında kısa vadeli dip olan 7,13 ve ana destek olan 7,00 takip edilecek seviyeler olarak belirtilebilir…

EUR/USD: Parite ABD'deki kuvvetli enflasyon verisi ve teşvik paketi konusundaki geciken gelişmeler ile düşüş içinde. 1,18 direnci geçerli, 1,1730 altına sarkma eğilimi var, 1,1650 sonraki destek konumunda…

Günün Öne Çıkanları:

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 550 seviyesini aşağı yönde zorlarken, ABD piyasalarının kapanışına doğru başlayan kar satışları genel olarak Asya'da da Japonya haricinde geçerli. TL varlıklarda ise dün yaşanan toparlanma sonrasında yataya yakın açılış ve biraz daha pozitif ayrışmaya namzet bir seyir görebiliriz, 1095 desteği üzerinde trade pozisyonları korunabilir.

Rusya tarafında aşı bulunduğuna dair haberler küresel piyasalara olumlu yansırken, BIST 100 Endeksi de güçlü alımlarla toparlandı. ABD teşvik paketine dair belirsizlik sürerken, bölge borsaları günü ekside tamamladı. Bu sabah ise Asya borsaları genel itibariyle satıcılı iken, ABD vadeli endeks kontratları yatay bir seyir izliyor. Endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1100 seviyesinin aşılması ile beraber endekste kısa vadeli görünüm güçlendi. 1100 ve 1095 destek, 1120 ve 1130 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste kısa vadeli görünüm güçlü olduğundan 1095 desteği üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş etkili olurken, Türkiye'nin CDS risk priminde görülen düşüş ile beraber eurobond piyasasında kar satışlarının hız kesmesi ve kısmi toparlanma yaşanması muhtemel. TL tahvil faizlerinde ise belirgin bir değişiklik yok, yabancı yatırımcı satışları, Hazine'nin yüklü iç borç çevirme oranı ve enflasyon görünümündeki değişiklik ile kar satışları devam edebilir.
Doların değer kazanımı ABD tahvil faizlerinin yükselişi ile devam ederken, esas itibariyle yüksek enflasyon verisi etkili oldu. EUR/USD paritesinde 1,1730 desteği altında 1,1650 sonraki destek konumunda. GBP/USD paritesinde ise 1,30 desteği üzerinde tutunma çabası var. İçeride dolar kurunda 7,13 ve euro kurunda 8,35 takip edilecek kısa vadeli destekler.

Petrolde belirgin kar satışlarının ardından sınırlı toparlanma çabası var, Brent petrol 45 dolar varil sınırında. Altın fiyatlarında sert düşüş yaşanırken, 1850 kısa vadeli destek olarak izlenebilir.

Gram TL bazında ise 430 destek konumunda, 450 direnç haline gelmiş durumda.

BIST 100 Endeksi'nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. TL tahvil piyasasında da dalgalı seyir devam edebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 12 Ağustos 2020 13:12

    Yükselt yükselt ver yerli ye, Yemezler. Birileri borsayı çıkıyormuş gibi yaptırıp bankaları elime verecek, diğeri doları indirip borsadan çıkan yabancıya ucuz dolar temin edecek. Yemezler.

  • Tabancı12 Ağustos 2020 09:49

    Bankalar daha bir halt yapmadı sadece dipten tepki verdi alımlarda öyle aman aman değildi,dikkat dikkat dikkat rehavete kapılmayalım yabancıya para kaptırmayalım illa gidecrklerse tabandan satıp gitsinler.