E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks 58 binde tutunur mu?---

Endeks 58 binde tutunur mu?

Endeks 58 binde tutunur mu?
18 Ekim 2011 - 09:42 borsagundem.com

Yurtdışına paralel satıcılı görünüm izleyen İMKB, bugün 58 bin seviyesinde tutunabilecek mi?

Almanya Başbakanı ve Maliye Bakanı'nın Avrupa borç krizin çözümüne yönelik yaptıkları olumsuz açıklamaların piyasalarda yarattığı negatif havanın devam ediyor olması nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 58.237 (-205 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Bu haftaya başlarken ana beklentimiz, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında AB'nin borç sorununu çözmek için 23 Ekim'deki zirveye kadar adım atması isteğinin piyasalarda bu yönde olumlu bir hava yaratacağı idi ama maalesef bu pozitif bekleyiş gerek Almanya Başbakanı gerekse Almanya Maliye Bakanının açıklamalarıyla bozuldu. Yatırımcılar açısından kısa vadeli bekleyişler anlamında oldukça hayati olan bir konunun Almanya'dan gelen açıklamalarla bozulması borsaların bu hafta şirket bilançolarına ve makro verilerden medet ummasına neden olacaktır. Bu nedenle, bu hafta için pozitif olan bakış açımızın ana kaynağının ortadan kalkması hisse artırılabileceği düşüncemizi de geçersiz kıldı ve artık bu aşamada hisse artırmaktan ziyade 58.000 seviyesinin üzerinde kalınıp kalınmadığı takip edilmelidir. Dün Almanya'dan gelen haber akışı esasında 3-4 Kasım tarihindeki G20 zirvesi öncesinde Almanya - Fransa'nın bir paydada buluşmasını da güçleştirecektir. Şayet bu nedene bağlı olarak, önümüzdeki günlerde IMKB-100 endeksi 58.000 seviyesinin üzerinde kalamazsa, bu durumda yapılabilecek en doğru hareket Hisse miktarını azaltmak olacaktır. Sabah itibarıyla Asya Pasifik borsalarına baktığımızda, Almanya etkisinin, Çin'de açıklanan ve son iki yılın en düşük seviyesinde gelen (%9.1) 3.çeyrek büyüme verisinin fiyatlandırıldığını ve borsaların %1.5 civarında ekside olduğunu görmekteyiz. Tüm bu anlattıklarımız çerçevesinde, bugün IMKB-100 endeksinin 58.000 seviyesinde tutunup tutunmadığına bakılmalı, şayet 58.000 seviyesinin altına inilse bile sert satışlar gelmediği takdirde aceleci olunmadan tepki gelip gelmeyeceğine bakılarak hisse azaltım kararı verilmelidir.
Destekler: 58.000 - 57.300, Dirençler: 59.000 - 60.000 - 60.400
Bugünkü hisse önerilerimiz
OTKAR, YAZIC 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)