E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEndeks 200 günlük hareketli ortalamayı kırabilecek mi?---

Endeks 200 günlük hareketli ortalamayı kırabilecek mi?

Endeks 200 günlük hareketli ortalamayı kırabilecek mi?
16 Kasım 2022 - 10:41 borsagundem.com

Beklentilerden düşük gelen enflasyon verileriyle başlayan ralli hız kesmiyor. Tahminlerin ötesinde bir ivme yakalayan yükseliş trendi, endeksin 200 günlük hareketli ortalamayı kırmasını sağlayabilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi piyasalarda beliğin bir yükseliş sağladı. Hız kesmeden devam eden ralliye kapılan yatırımcılar, S&P 500 Endeksi’nin 200 günlük hareketli ortalamayı kırıp kıramayacağını merak ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 10 Kasım’da başlayan ralli, endeksin ilk gün yüzde 5,54 oranında yükselmesini sağladı. Yükseliş trendi o günden bu yana devam ediyor. Bunun bir ayı piyasası rallisi olması ise yatırımcıları tedirgin ediyor.

Hedef 4200-4300 bandı mı?

Çevrimiçi ticaret, yatırım, varlık yönetimi ve varlık yönetimi hizmetleri sunan Abu Dabi merkezli finansal hizmetler firması ADS Securities’in analizine göre, TÜFE verileri sonrası beklenenden daha düşük gelen enflasyon baskısı, S&P 500'ün 10 Kasım'da yüzde 5,54 oranında yükselmesine yardımcı olduktan sonra da yükseliş ivmesi devam etti.

Dönemsel olarak yükseliş yanlısı olan ancak uzun vadede düşüş öngören Morgan Stanley ABD Baş Hisse Senedi Stratejisti Mike Wilson, “Bunun nihayetinde bir ayı piyasası rallisi olduğunu düşünüyoruz. Yine de, 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde gerçekleşecek bir kırılma ralliye başka türden ve vahşi bir ivme kazandırabilir ve endeksi 4200-4300 bandına itebilir” şeklinde konuşuyor. Kırılmanın hemen gerçekleşmesinin zor olduğunu dile getiren Wilson, “Muhtemelen Şükran Günü’nde veya belki de Aralık ayı başlarında bu gerçekleşebilir. Faiz oranları düştükçe, şimdiye kadar geride kalan Nasdaq’ın da bu ralliye yetişebileceğini düşünüyoruz” diyor.

Ufukta başka bir Ağustos dönüşü mü var?

‘S&P 500 yedi aylık kuraklığını sona mı erdirecek yoksa ufukta başka bir Ağustos dönüşü mü var?’ sorusu bugün ve yakın gelecekte güncelliğini koruyacak gibi görünüyor.

Bilindiği gibi, S&P 500 Endeksi, Nisan ayından bu yana 200 günlük hareketli ortalamasının (Moving Average - MA) üzerinde günlük kapanış yapamadı. Ağustos ayında bunu başarmaya çok yaklaşan endeks, ardından hemen hızla tersine döndü ve 2022'nin yeni dip seviyelerine ulaştı. Şu an için, 200 günlük MA ile güncel seviye arasında yüzde 2,2’lik bir fark bulunuyor.

Düşüş bulutları dağılıyor

Bununla birlikte, üçüncü çeyrek kazanç sezonunun bitmek üzere olması ve enflasyonun yavaşlama belirtileri göstermesiyle düşüş bulutları da dağılıyor. Ayrıca, tarihsel verilerle de desteklendiği şekliyle, yıl sonuna kadar sürecek olan dönemsellik etkisiyle yükseliş ivmesinin devam etmesi bekleniyor ve bu da yukarı yönlü öngörüleri daha da güçlendiriyor.

Yatırımcıları bekleyen ise iki seçenek bulunuyor: Yükseliş dalgasında oturmaya devam etmek ya da yeniden alım yapmadan önce kar realizasyonu yapıp 200 günlük hareketli ortalama üzerinde teyit edilmiş bir kırılma beklemek. Ayı piyasasında olunduğu hesaba katılırsa daha düşük risk barındırması nedeniyle ikinci seçeneğin öne çıktığı söylenebilir ancak doğru bir risk yönetimiyle ilk seçeneğin daha yüksek bir getiri sunduğunu da unutmamak gerekir.

Yatırımlarında 200 günlük hareketli ortalamayı dikkate alan yatırımcıların ‘orta ve uzun vadede alım satım’ yaptıkları düşünülürse, bekleyip fiyatın hareketlerine göre karar vermek en doğru seçenek olabilir.

Bugün 2 hisse üzerindeki tedbirler kalkıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 16/11/2022

 

Ünlü Yatırım Holding ve İndeks Bilgisayar sorusu

 

Yatırımcıların dikkatine! Bugün 2 hissenin fiyatında düzeltme olacak

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (16/11/2022)

 

Hisse senedi rallisi duvara toslayabilir

 

Destansı ralli uzun sürmeyecek

 

Rallinin tadını çıkarın, kısa süreli olabilir

 

ABD enflasyonu sonrası piyasalarda ralli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)