E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks 1.100 desteğini koruyor---

Endeks 1.100 desteğini koruyor

Endeks 1.100 desteğini koruyor
18 Eylül 2020 - 09:40 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende riskli varlık sınıfında yer alan küresel hisse senetlerinde tepki yükselişlerinin yerini tekrar satış baskısına bıraktığı belirtiliyor.

Küresel piyasalarda, salgının seyri, ABD-Çin ilişkileri, aşı haberleri, merkez bankaları politikaları ve teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor. Enflasyonun küresel piyasa teması haline gelme olasılığının yüksek olduğunu, ABD Kasım ayı seçimlerine yönelik belirsizliklerin riskli varlıklar açısından önemli olacağını düşünmeye devam ediyoruz. Riskli varlık sınıfında yer alan küresel hisse senetlerinde tepki yükselişleri yerini tekrar satış baskısına bıraktı.

50 günlük ortalamasını test eden küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi dün %0.8 ekside (gün içerisinde 50 günlük ortalamanın altında işlem gördü ancak üzerinde kapandı, son iki işlem gününde %1.3 geri çekildi), teknoloji endeksi Nasdaq %1.3, Dow Jones %0.5, Russell 2000 ise %0.6 ekside kapanış yaptı. (MSCI Dünya %-0.8, MSCI EM %-0.9, MSCI Türkiye ETF’i %-0.2).

Volatilite endeksi VIX %1.6 artıda, ABD 2 yıllık tahvil faizi bir baz puan ekside, 10 yıllık tahvil faizi ise yatay seviyede günü tamamladı. Satış baskısı altında kalan dolar endeksi ise %0.4 ekside kapanış yaptı.

Son haberlere göre Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi, teşvik anlaşmasının en az 2,2 trilyon dolar olması gerektiğini tekrarladı ve Başkan Trump’ın da desteklediği 1,5 trilyon dolarlık pakete karşı duruşunu korudu.

Diğer taraftan Trump yönetimi Çinli teknoloji şirketi Tencent’in hissedarı olduğu iki oyun şirketi Riot ve Epic Games’e Amerikalıların kişisel verilerinde uygulanan güvenlik protokollerini gözden geçirmesini talep eden mektup yolladı. Trump yönetimi daha önce Tencent’in sahip olduğu WeChat ile iş yapmayı 45 gün yasaklayan bir imza atmıştı. Ayrıca ABD-Çin gerginliğinin odak noktasında yer alan şirketlerden TikTok satışı ile ilgili sona yaklaşılıyor. Video paylaşım platformu TikTok’un Çinli sahibi
ByteDance, TikTok Amerikan operasyonlarını Oracle’a devri sonrası oluşacak yeni şirketin bir yıl içinde ABD’de halka açılmasını kabul etti.

Fed açıklaması sonrası borsalarda düşüş

Piyasalarda zayıflık sürüyor

Endeks pozitif ayrışırken, gündemdekiler önemini koruyor

Dövizdeki hareket satışları derinleştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)