E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEn zengin 50 kişinin borsadaki serveti eriyor ---

En zengin 50 kişinin borsadaki serveti eriyor

En zengin 50 kişinin borsadaki serveti eriyor
24 Mayıs 2022 - 15:18 borsagundem.com

Dünyanın en zengin 50 insanı, yılbaşından bu yana borsadaki sert gerileme nedeniyle bu yıl yarım trilyon dolardan fazla para kaybetti.

Dünyanın en zengin 50 insanı bu yıl yarım trilyon dolardan fazla para kaybetti. 50 kişinin servet kaybı, İsveç’in gayri safi yurtiçi hasılasından ve S&P 500’deki altı şirket hariç tüm şirketlerin piyasa değerlerinden daha büyük olarak gerçekleşti.

Dünyanın en zenginlerinin listelendiği Bloomberg Milyarderler Endeksi’nin verilerine göre, Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg’ün de aralarında bulunduğu en zengin 50 kişinin toplam net servetinden bu yıl başından 22 Mayıs’a kadar 563 milyar dolar buharlaştı. Düşüş, borsalardaki sert gerileme sebebiyle gerçekleşti.

TESLA VE TWİTTER HİSSELERİNDE BÜYÜK KAYIP

Tesla CEO’su ve dünyanın en zengin adamı olan Musk, şu anda 201 milyar dolarlık net değere sahip. Musk’ın bu yıl içerisindeki kaybı 69,1 milyar dolar kaybetti. Musk geçtiğimiz haftalarda Twitter’ı satın almaya çalışmış, ancak sonrasında anlaşmanın askıya alındığı duyurulmuştu. Bu olay nedeniyle de Tesla ve Twitter hisselerinde büyük kayıplar yaşandı.

Amazon kurucusu Jeff Bezos’un net serveti 61,1 milyar dolar düşerken, Fransa’nın en zengin insanı Louis Vuitton CEO’su Bernard Arnault’un tam 55,2 milyar dolarlık serveti silindi. Bezos’un güncel serveti 131 milyar dolar olurken Arnault’unki 123 milyar Dolar oldu.

BUFFET SERVETİNİ ARTIRDI

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates bu yıl 21,7 milyar dolarlık servet kaybetti. Ünlü iş insanının serveti şu anda 116 milyar dolar değerinde.

Dünyanın en zengin beşinci kişisi olan ünlü yatırımcı Warren Buffett ise rakiplerinin aksine servetini artırdı. 110 milyar dolarlık güncel serveti bulunan Buffet’ın serveti bu yıl 1,2 milyar dolar arttı.

MARK ZUCKERBERG 54,1 DOLAR KAYBETTİ 

Servetinde sert düşüşler önemli zenginlerden biri de Meta CEO’su Mark Zuckerberg oldu. Facebook, Instagram, Whatsapp gibi dev ürünleri bünyesinde barındıran şirketin kurucusu bu yıl  54,1 milyar dolar kaybetti.

Google’ın kurucu ortağı Larry Page 29 milyar dolar kaybederken, kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, 80,9 milyarlık kayıpla bu yıl en çok para kaybeden kişi oldu.

Milyarderlerin kayıpları, borsada aylarca süren satışların hız kazanması ve teknoloji hisselerindeki düşüşlerin yayılmaya başlamasıyla geldi. Yılbaşından bu yana S&P 500 yaklaşık yüzde 17, Nasdaq Birleşik yüzde 26 düştü.

Milyarderlerin servetleri ise sahibi veya ortağı oldukları kuruluşların borsadaki değerleri ile ve bir dizi diğer parametre ile hesaplanıyor.

Altın zengini ülkeler listesi: İşte sıralamada Türkiye'nin yeri!

 

Charlie Munger: Z Kuşağı’nın zenginleşmesi çok zor

 

Zenginlere ek vergi çağrısı

 

Maliye Bakanı Sunak en zenginler listesinde

 

En çok kazandıran sektör teknoloji, sahipleri ise en zenginler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zübüksevmez25 Mayıs 2022 08:37

    Türkiyede adesa ve ittifak holding var servet eritmeyi bırak direk yatırımcısını bitirmeye oynayan üçkağıtçı bir kuruluş konyanın yüzkarası.

  • KILIÇ24 Mayıs 2022 22:39

    zengin kazancının binde birini kaybeder .yani yel kayadan bir şey anlamaz ama bizim borsada nitelikli soyguncu patronlar daima katlamalı kazanır ama yinede soyguna doymaz birde arkasında destek hökümetse soy soyabildigin kadar.

  • Bakalim 2022 nasıl olacak 24 Mayıs 2022 19:22

    Fed ve avrupa merkez bankası faiz artışı ile piyasalardan para çekeceginin sinyalini verdi zaten. Ayrica birde Rusya Ukrayna savaşı var. Bu savas tüm dünya yi etkisi altına aldı maalesef. Bu ortamda işler çok karışık hale geldi. Kimse ne yapacağını bilemiyor, önünü göremiyor, yatırım da yapmiyor zenginler.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ24 Mayıs 2022 15:37

    sanki taş attılarda kollarımı yoruldu sıfırdan buralara geldiler şimdi de % 3-5 lik kısmını kayıp etmişler bunuda habermi yapıyorsunuz .asıl haziran ayından sonra yılsonuna kadar büyük bir ekonomik kriz çıkacak imiş asıl onlara bakın sizler.

  • Eldorado24 Mayıs 2022 21:49

    Taş atma kolun yorulmasın  kur bakalım tsla gibi bir şirket kolay mı