E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'En seksi başbakan' Türkiye'ye geliyor---

'En seksi başbakan' Türkiye'ye geliyor

'En seksi başbakan' Türkiye'ye geliyor
05 Kasım 2015 - 15:36 borsagundem.com

Kanada'da seçimlerinde tek başına iktidar olan Liberal Parti lideri Justin Trudeau ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirecek

Dünyanın "en seksi başbakanı" olarak tüm dünyada kadınların gönlünü kazanan Liberal Parti lideri Justin Trudeau, G20 zirvesi vesilesiyle Antalya'ya gelecek.

Başbakan Justin Trudeau 15 Kasım'da Türkiye'de gerçekleşecek G20 Liderler Zirvesi'ne, Kanada'yı temsilen katılacak. Justin Trudeau, daha önce Stephen Joseph Harper'ın katılacağı açıklanan zirvenin dışında, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısı için Filipinler'e ve BM İklim Değişikliği Konferansı için de Paris'e gidecek.

DÜNYANIN EN SEKSİ BAŞBAKANI: TRUDEAU

Trudeau'nun, Türkiye'de bulunduğu süre içinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmesi bekleniyor. Kanada Başbakanı'na, ülkenin yeni Dışişleri Bakanı Stephen Dion da eşlik edecek.

İLK KEZ KANADA HALKI YEMİN TÖRENİNDE

Ülkede 19 Ekim'de yapılan federal seçimlerin sonrasında yeni hükümet yemin ederek göreve başladı. Yemin töreni nedeniyle Rideau Hall ilk kez halka açıldı. Böylece ilk kez bir hükümet ant içme törenine Kanada halkı da katılmış oldu.

Rideau Hall ve çevresini dolduran binlerce Kanadalı için, içerideki tören dev ekranlarla dışarıya da yansıtıldı. Başbakan Trudeau'nun yemin etmesinin ardından adeta sevince boğulan kalabalık, saatlerce sevgi gösterisi yaptı.

[Kanadalı lider Trudeau, kendisini eleştiren gazeteciyi böyle savundu] Kanadalı lider Trudeau, kendisini eleştiren gazeteciyi böyle savundu

KANADA TARİHİNİN İLK MÜSLÜMAN BAKANI

Başbakan Trudeau, seçimlerde verdiği söz gereğince kabinesinde 15 erkek ve 15 de kadın bakana yer verdi. Trudeau hükümetinde Demokratik Kurumlardan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilen Meryem Monsef, Kanada'nın ilk Müslüman Bakanı unvanını da aldı.

 Kanada'ya göçmen olarak gelen Afgan bir ailenin Afganistan doğumlu kızı Meryem Monsef, federal parlamentoya Toronto Milletvekili olarak girmişti.

Bu arada kabinede Başbakan'dan sonraki en önemli bakanlık olarak görülen Dışişleri Bakanlığına ise Liberal Parti'nin bir dönem başkanlığını yapan Stephen Dion getirildi.

Yemin töreninden sonra kalabalığa hitabeden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Kanadalılar ülkenin her bir köşesinden olağanüstü Kanadalılar seçti ve ben bugün burada benimle olan birkaçının altını çizerek gösterebilme şansını yakaladım" dedi.

Başbakan Trudeau, aralık ayında başında Meclis'i açacaklarını ve ilk yasama döneminde önceliği orta gelirli ailelere uygulanan vergileri düşürmeye ve yüksek gelir sahiplerinin vergilerini artırmaya vereceklerini belirtti.
Başbakan Trudeau, Kanadalıların yararına olacak çözümler bulacaklarına ve hükümetin hiçbir zaman karanlıkta kalmayacağına işaret etti. Açıklık ve şeffaflıktan taviz vermeyeceklerini kaydeden Kanada Başbakanı, “Birlikte Kanadalıların hükümete ve demokrasiye olan güvenlerini geri getireceğiz. Kamu harcamalarını en dikkatli şekilde yapacak ve bunu en yüksek etik standartlara bağlı bir şekilde halkın bilgisine sunacağız” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)