E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul seçimini yaptı---

Borsa İstanbul seçimini yaptı

Borsa İstanbul seçimini yaptı
08 Haziran 2017 - 14:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul tarihinde ilk kez hem de üst üste iki defa ertelenen Genel Kurul İstinye’de toplandı. En kritik Genel Kurul’da Himmet Karadağ Başkan olarak kaldı, Genel Müdür değişti. Osman Saraç gitti, Murat Çetinkaya geldi.

BORSAGUNDEM.COM - İSTİNYE

Bugüne kadar tüm genel kurulları zamanında yapılan, hiçbiri sarkmayan ancak bu kez çifte ertelemeyle kendi tarihinde bir ilke imza atan Borsa İstanbul’un ‘en kritik dakikaları’ sona erdi. Yönetim krizi nedeniyle ‘çok önemli’ hale gelen Genel Kurul, Borsa İstanbul’un İstinye Yerleşkesi’nde toplandı.

Sermaye Piyasalarının dikkatle izlediği toplantıda, Borsa İstanbul üst yönetiminde yaşanan kriz de sonlandırıldı. Zirvedeki isim Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ görevine devam ediyor. Osman Saraç Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’nden ayrıldı. Yeni Genel Müdür Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya. 3 aday içinden Aracı Kuruluşları temsilen yönetime seçilen isim Metin Ayışık oldu. TOBB adına Işınsu Kestelli yönetime girdi. 10 kişilik Yönetim Kurulu’nda tek bir eksik var, o da TSPB’den gelecek isimle tamamlanacak. Konuşulan ise İlhami Koç.

BORSA İSTANBUL GENEL KURULU’NDAN CANLI YAYIN

Borsagundem.com, saat 15.00 itibarıyla canlı yayına geçerek, İstinye’den 'en kritik' Borsa İstanbul Genel Kurulu’nu ayrıntılarıyla yayınladı.

*Katılımcılar gelmeye devam ederken gözler Türkiye Varlık Fonu’nda. Fon yönetiminden 4 kişi salonda ancak Başkan Mehmet Bostan henüz gelmedi. Bu arada Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç Genel Kurul Salonundan ayrıldı. Salona gelip baktıktan sonra çıkan Saraç, Genel Kurul’un başlamasını başka bir noktada bekliyor.

GENEL KURUL BAŞLADI

*Katılımcılar geldi. Dışarı çıkanlar geri döndü. Salonda heyecan büyük. Genel Kurul açıldı. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ Genel Kurul maddelerini okuyor. Şu an okunan 6. Madde.

*Maddeler hızla geçiliyor. 9. Madde’ye gelindi. Yeni Yönetim Kurulu seçiliyor.

ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI

*Aracı kuruluşları, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nda temsil edecek aday için önerge verildi. Murat Tacir, Metin Ayışık ve Adnan Bahar yönetime aday olan isimler. İlk aday ise Murat Tacir. Yapılan seçim Metin Ayışık’ın lehine sonuçlandı.

*Işınsu Kestelli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına Yönetim Kurulu Üyeliği’ne aday oldu. Kestelli seçildi.

*İlk üyeler seçildi ancak Aracı Kuruluşlar Birliği ve Odalar ve Borsalar Birliği adayları tartışma konusu oldu.

*Seyit Ahmet Işkın’ın yerine İhsan Durdu yeni üye olarak atandı.

KARADAĞ BAŞKAN, ÇETİNKAYA GENEL MÜDÜR

*Himmet Karadağ Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı’na devam ediyor.

*Osman Saraç’ın görevinden ayrıldığı duyuruldu. Saraç’ın yerine Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

İŞTE YÖNETİME GİRENLER

*Himmet Karadağ, Murat Çetinkaya, Metin Ayışık, Işınsu Kestelli, İhsan Durdu, Bilal Topçu, Erişah Arıcan, Yunus Arıncı, Nicola Beattie. 10 kişilik Yönetim Kurulu’nun 9 üyesi seçildi. Son üye ise TSPB kontenjanından gelecek. O ismi de Birlik, yönetime bildirecek. Ağır basan isim ise TSPB Başkanı İlhami Koç.  

*Yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını yapıyor.

BORSA İSTANBUL GENEL KURUL TOPLANTISI GÜNDEMİ

1- Açılış, toplantı başkanlığının oluşturulması ve Genel Kurul toplantı tutanağı ve hazır bulunanlar listesinin imzalanması hususunda toplantı başkanlığına yetki verilmesi.

2- 2016 faaliyet yılına ilişkin Yönetim Kurulunca hazırlanan yıllık faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi.

3- 2016 faaliyet yılına ilişkin bağımsız denetim raporunun okunması.

4- 2016 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin 2016 yıl sonu Bilançosu ve Kâr/Zarar Tablosunun okunması, müzakeresi ve onaylanması.

5- Yönetim Kurulu üyelerinin Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde ibra edilmeleri.

6- 2016 yılı kârının kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç oranlarının belirlenmesi ve kâr dağıtımı hususunda Yönetim Kurulunun teklif ve görüşlerinin karara bağlanması.

7- Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin ücret ve sair haklarının karara bağlanması.

8- Genel Kurul toplantı tarihine kadar Yönetim Kurulu üyeliklerinde eksilme meydana gelmiş ve Yönetim Kurulu’nca münhal Yönetim Kurulu üyeliğine seçim yapılmış ise seçimin onaylanması.

9- Yönetim Kurulu üyelerinin seçilmesi.

10- 2017 yılı denetimine ilişkin olarak Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu gereğince Yönetim Kurulu tarafından önerilen bağımsız denetim kuruluşu seçiminin onaylanması.

11- Yönetim Kurulu üyelerine, Türk Ticaret Kanunu’nun 395’inci ve 396’ncı maddeleri kapsamına giren konularda izin verilmesi.

12- Şirketin Bağış politikasının onaylanması.

13- Türk Ticaret Kanunu’nun 379’uncu maddesi kapsamında Borsa İstanbul A.Ş. paylarının Şirket tarafından iktisabı ve rehin olarak kabul edilmesi konusunda Yönetim Kurulu’nun 5 yıl süre ile yetkilendirilmesi.

14- Dilek ve temenniler.

15- Kapanış.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deli balta 09 Haziran 2017 09:16

    Himmetin işi gücü sovmenlik , yazık bu kurumlara ...

  • KARTALAĞABEYLİ09 Haziran 2017 00:52

    NE KADAR TUHAF DEĞİLMİ? 2012 YILINDA ÜLKE EKONOMİSİNİ BATIRMAYA ÇALIŞAN TL BAZLI KARA PARANIN KASALARININ GÜNÜMÜZDE SEVİNÇ ÇILIKLARI HEPSİ VATAN SEVER VE MİLLİYETÇİ OLDULAR.AMA ÖNCESİNDE MİLLİYETÇİLİĞİN HER TÜRLÜSÜNÜ AYAKLAR ALTINA ALDIK MESAJI İLE ÜLKEYİ KAUSLARA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLARDI.

  • Ckync08 Haziran 2017 22:19

    Tahtası kapanan şirket mağdurlarının durumunu sakın görüşsmeyin emi. Ne olacak o kadar insanın hali. Şirket batıyor hadi bana eyvallah deyip çekip gidiyor. Göz göre gore

  • Usas.ieyho08 Haziran 2017 20:17

    Her gelen basa, super maas alip yatar. Dolandirici patronlara el surmezler, cunku bahsisi iyi alirlar

  • ARTO08 Haziran 2017 18:49

    Ne içiyorsan bana da ver, direğe çıkmak ne demek ya...

  • Goldaszede08 Haziran 2017 18:04

    elindekine iyi saril, umarim goldasda yapilan soygun sonucu elimizdan alinan hakkimiz odenir

  • bayrak08 Haziran 2017 15:45

    adam daha napsın sarılmış bayrağa onu seçmieklerde kimi seçecekler