E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEn fakir başkan görevi devretti---

En fakir başkan görevi devretti

En fakir başkan görevi devretti
03 Mart 2015 - 01:30 borsagundem.com

Dünyanın en fakir devlet başkanı ünvanını elinde bulunduran Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, görevini yeni başkan Tabaré Vazquez'e teslim etti

Dünyanın en fakir devlet başkanı ünvanını elinde bulunduran Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, görevini yeni başkan Tabaré Vazquez'e teslim ettikten sonra vosvosuna binerek evinin yolunu tuttu.

Uruguay Anayasası'na göre ikinci kez seçilmesi mümkün olmayan 79 yaşındaki Mujica devlet başkanlığı görevini devretti.

Ülkeyi 5 yıl boyunca yönettikten sonra halkın alkışları arasında "Burada daha yapılacak çok iş var, umarım işbaşına gelen yeni yönetim ülkeye benden daha iyi işler yapar" dedi.

Eski bir solcu militan olan ve halk tarafından çok sevilen Mujica Uruguay'da başkanlık sarayında oturmak yerine şehir dışındaki küçük bir çiflikte yaşamayı seçmişti.

Mujica, devlet başkanı olduğu zaman beyan ettiği gelir beyannamesinde bir adet 1960 model Volkswagen , ufak bir çiflik evi ve 3 bacaklı bir köpek sahibi olduğunu açıklamıştı.

Uruguay'da yapılan son kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 65 'den fazlası anayasanın değiştirilerek Jose Mujica'nın yeniden devlet başkanı olmasını istedi.

Mujica bu çağrıya karşı çıkarak yerine başka birisinin gelmesinin daha yararlı olacağını söylemişti.

Tüm bunların ardından devir teslim törenine geçildi. Mujica yerini Tabaré Vazquez'e bıraktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)