E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEn çok istifa hangi sektörde?---

En çok istifa hangi sektörde?

En çok istifa hangi sektörde?
20 Aralık 2013 - 15:35 borsagundem.com

Ücretler konusunda en büyük sıkıntıyı yaşayan sektörde de istifalar hiç durmuyor...

Yenibiris.com'un anketine göre, en çok istifa tekstil sektöründe yaşanıyor ve en önemli istifa gerekçesi ise ücret. Site yaptığı bir dizi anketle çalışanların işten ayrılma biçimlerini ve nedenlerini araştırdı. Buna göre, en çok istifa tekstil sektöründe yaşanıyor ve en önemli istifa gerekçesi ise ücret.
 Site tarafından yapılan açıklamaya göre, çeşitli sektörlerden toplam 4 bin 421 kişinin katıldığı anketlerde “Kaç yıldır çalışma hayatındasınız?”, “Ortalama kaç yılda bir iş değiştiriyorsunuz”, “Son işyerinden ayrılma biçiminiz nedir?”, “En çok hangi faktör sizi istifaya götürür?” soruları yöneltildi.
 
“YETERSİZ ÜCRET, İSTİFA KARARINDA EN BÜYÜK ETKEN”
 
Bu sorulardan çıkan sonuçlara göre, yetersiz ücret, istifa kararında en büyük etken. Ayrılma sebebi olarak yöneticisini gösterenlerin büyük kısmı gösterenler eğitim sektöründe çalışıyor. “Hâlâ ilk işimde çalışıyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 21. Bilişim sektöründekiler 2-3 yılda bir iş değiştiriyor. Bu sektörde işinden ayrılmayı tercih edenler, en büyük gerekçe olarak yaptığı katkının yeterli takdiri görmemesini söylüyor.
Yenibiris.com’un ankette yönelttiği “En çok hangisi sizi istifaya götürür?” sorusuna gelen yanıtlardan ücret yetersizliği yüzde 34 ile başı çekiyor. Onun ardından, iş ortamında gelişme ve yükselme imkanının olmayışı yüzde 27, yöneticinin kötü davranışları ve takdir etmemesi yüzde 13, çalışanın katkısının anlaşılmaması yüzde 12, aşırı iş yükü yüzde 7, ulaşım zorluğu yüzde 4 ve ekip arkadaşlarının olumsuz davranışları yüzde 3 gibi faktörler geliyor.
 
"EN FAZLA İSTİFA TEKSTİLDE VE AĞIR SANAYİDE YAŞANIYOR"
 
Yenibiris.com’un geçtiğimiz yıl aynı konuda yaptığı ankette hizmet ve çağrı merkezi sektörü en fazla istifanın yaşandığı iş kolları olarak ortaya çıkarken, bu yıl tekstil ve ağır sanayi sektörünün öne geçtiği görülüyor. Ağır sanayide her 5 çalışandan birinin 6 ay dolmadan iş değiştirmesi de anketten çıkan bir başka çarpıcı sonuç. İstifa konusunda olduğu gibi diğer nedenlerden dolayı da en sık iş değiştirilen sektörlerin başında tekstil, ağır sanayi ve eğitim geliyor. Bu sektörlerde çalışanların yüzde 80’i bir işyerinde 2 yıl dolmadan işten çıkıyor.
 
“AZ İŞ DEĞİŞTİREN GRUP ORTA DÜZEY YÖNETİCİLERİ”
 
Ankete göre işyerlerinde en az iş değiştiren grup orta düzey yöneticiler. Bu kademedekiler, bir şirkette en az 3 yıl çalışıyor yüzde 28. İş değiştirecekleri zaman da bunun en büyük gerekçesinin ücret yetersizliği olduğu ortaya çıkıyor.
 
“KADINLARIN İSTİFA SEBEBİ, GELİŞME VE YÜKSELME İMKANI OLMAYIŞI”
 
Ankete katılanların istifa sebepleri cinsiyet olarak da farklılık gösteriyor. Erkeklerin yüzde 40’ı ücret yetersizliğinden istifa ettiğini belirtirken, kadınlar için kariyerin daha ön planda olduğu anlaşılıyor. Ankete cevap veren kadınların yüzde 38’i istifa sebebi olarak gelişme ve yükselme imkanı olmayışını gösteriyor. Ayrıca kadınların şirketlerine olan bağlılıkları daha düşük. Kadınların yüzde 23’ü bir şirkette 5 yıl ve üzeri çalışırken, erkeklerin yüzde 34’ü bir kurumda 5 yıl ve üzeri kalıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SERKAN Ç20 Aralık 2013 15:48

    BORSACIYIM, FIRSATINI BULDUĞUM AN BU SEKTÖRDEN ÇIKACAĞIM.BU SEKTÖRE GİRDİĞİM GÜNE LANET OLSUN