E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEn büyük yerli savaş gemisi yolda---

En büyük yerli savaş gemisi yolda

En büyük yerli savaş gemisi yolda
30 Temmuz 2022 - 14:04 borsagundem.com

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olarak donanmaya katılmaya hazırlanan TCG Anadolu'nun görev sistemleri birer birer sınavı geçiyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde başlatılan proje kapsamında Sedef Tersanesi'nde kabul faaliyetleri devam eden Çok Maksatlı Amfibi Gemi TCG Anadolu'nun seyir sistemlerinin deniz kabul testleri icra edildi.

Testlerde 12 ASELSAN sistemi değerlendirilirken, gemide şirketin geliştirdiği 36 sistem yer alıyor. Savaş sistemi analizi, fonksiyonel ve fiziksel entegrasyon, elektromanyetik uyumluluk ve enterferans, radar kesit alanı analizi gibi savaş sistemi tasarım çalışmaları da ASELSAN tarafından yürütülüyor.

Şirketin sorumluluğundaki sistemlerden MITOS WECDIS, MITOS Sayısal Plot Masası, KULAÇ İskandil, DEMES Meteorolojik Ölçüm Sistemi, ANS-510D Cayro, ALPER LPI Radar, seyir radarı, parakete, manyetik pusula, DGPS, WAIS, alarm ve anons sisteminin deniz kabul süreçleri gerçekleştirildi.

Tam yüklü deplasmanda 27 bin 436 ton ağırlıkta, 231 metre boyunda ve 32 metre genişliğinde inşa edilen Çok Maksatlı Amfibi Gemi TCG Anadolu, Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekat alanlarında ve gerektiğinde Hint ve Atlantik okyanuslarında kullanılabilecek.

Bir amfibi tabur ile gerekli muharebe ve destek araçlarını kriz bölgelerine taşıyabilme yeteneğine sahip TCG Anadolu, havuzunda taşıyacağı araçlarıyla çıkarma operasyonlarına katılabilecek.

Türkiye İHA başarısını karaya da taşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cgucluturk31 Temmuz 2022 22:14

    Bu büyük gemimize en kısa zamanda Bayraktar ıha ve siha larımız konuşlanmalıdır.

  • Mucise Reis ;)31 Temmuz 2022 20:03

    Keşke bu uçak gemisinde " Lockheed Martin F-35B " f35 lerimiz. de planlandığı gibi alınabilse idi :D dikey kalkış yapacak 5. nesil uçaklarımız yerine, 4. nesil f16 almak için abd de destan yazıyoruz :D  Başarı dimi  : )) Gemi amiral gemisi olacak. İspanyol gemisinin iskelet protatifi kullanıldı, patent bir nevi üzerine gemi çizimi gibi düşünün. Kıtalar arası digip, gelme özelliği olan gemi, malum osmanlı gemileri kıtalar arası gitmeyerek yarısı yollarda batıyordu o deniz ve fırtınalı yollara uyum önemli. Üzerine iha siha tarzı yapılar uydurulmaya çalışılıyor, uçuş rampası buna müsade edecek biçimde dizayn edilecek. Çıkartma yapması yunan ve adalar için büyük avantaj ve tehdit yapacak. Akdenizde 1. donanmamız, Fransa 2. oluyor. Ülke için askeri alanda yeni nesil modern gemiler iyi. * 5. nesil uçak eksik... uzun menzil roketler eksik... hava savunma roket sistemi eksik... 

  • kamil31 Temmuz 2022 19:53

    nakadar vatan icin yapılandan rahatsız olanvatan dusmanlari var

  • Haksızmıyım30 Temmuz 2022 23:03

    Şurda yazılan yorumlara bakıyorum da bu memleketin ne kadar nankör köpeği de var tekrar hatırlatıyorlar

  • Haksızmıyım31 Temmuz 2022 16:35

    Sorsak cumhuriyet der durursunuz sorsak ne atanın kurduğu cumhuriyetten ne atadan haberiniz var.ancak putperest mantığıyla düşünürsünüz.bu memlekete yapılanlara nankörlük edenler zaten memleket cumhuriyet düşmanı.sağcısı solcusu yok bu işin.

  • ATA31 Temmuz 2022 14:46

    Cumhuriyete ihanet edenleri kastediyorsan haklısın.

  • Hayret30 Temmuz 2022 20:08

    Brezilyadan gelecek olan gemiye ne kadar benziyor, sadece bayrağı eksik :) 

  • Mehmet30 Temmuz 2022 19:24

    Laser dopu eksik. . Onu da konuslandirin. . Yüz tane bomba yüklü drone eş zamanlı saldirsa naapacaksiniz. . . Her ihtimali düşünün. .

  • haramzadeler30 Temmuz 2022 17:15

    aselsan dedeğin şirketin değeri yok ürettiği ne olacak ki ???

  • ALİ KODUŞ30 Temmuz 2022 15:09

    chp li milletvekilleri ve hdp bundanda çoktan rahatsız olmuşlardır.

  • Sağlıkçı30 Temmuz 2022 20:21

    Ali Koduş efendi, hazır aranız düzelmeye başlamışken hdp lileri yeniden kızdırma, aksi taktirde TBMM nin 1 Ağustostaki  toplantısına katılırlar, ayrıca seçim öncesi kendilerini kesinlikle kandıramazsınız.

  • Mehmet 30 Temmuz 2022 14:46

    Secimlere kadar tamamlanir insallah

  • akmal seni.30 Temmuz 2022 17:15

    hele sen 2050 yi gör neler olacak sabret yeter (M)  (M)  (M)