E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEn büyük kripto paralarda fiyat tahmini ---

En büyük kripto paralarda fiyat tahmini

En büyük kripto paralarda fiyat tahmini
02 Aralık 2021 - 13:59 borsagundem.com

Piyasa değerine göre en büyük üç kripto para Bitcoin, Ethereum ve Binance coin fiyat değerlendirmesi ve teknik analizi şu şekilde:

Bitcoin (BTC) fiyatı 57.000 dolara tutunmakta zorlanıyor gibi gözüküyor. Bu durum, en ufak rallilerde bile kâr alımlarının yapıldığını gösteriyor.

Analist Rakesh Upadhyay, piyasa değerine göre en büyük üç kripto para birimi için teknik analiz ve fiyat değerlendirmesi paylaştı.

Bitcoin teknik analiz

Bitcoin fiyatı, son iki gün boyunca 20 günlük üstel hareketli ortalamaya (EMA) (58.275 dolar) tutunmaya çalışıyordu. Bu durum, ayıların 20 günlük EMA'yı savunduklarını, ancak boğaların fazla hala vazgeçmediğini gösteriyor.

Alıcılar, 2 Aralık itibarıyla fiyatı 20 günlük EMA'nın üzerine çıkarma gücünü bulamamış gibi duruyor. Gün içinde alımlar artar ve hareketli ortalamanın üzerine çıkılırsa satış baskısı düşebilir. Bu olumlu senaryo gerçeğe dönüşürse, BTC/USDT paritesi 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (60.810 dolar) yükselebilir.

Kritik 20-EMA bölgesini ayılar güçlü biçimde savunuyorlar. Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi boğalar üstün gelir ve her iki hareketli ortalama da aşılırsa, 67.000 ila 69.000 dolar arasında tepe direnç bölgesine doğru bir ralli için yol açılacak.

Ayılar güne satışlarla başlayarak fiyatı aşağı çektiği ise bir gerçek. Fiyat her iki hareketli ortalamanın da altında gözüküyor. Trader’ların küçük rallilerde bile satış yaptığı ortaya koyan bu durum, 100 günlük SMA değerinin hesaplandığı 54.300 dolar civarına doğru gerilemeyi gündeme getirebilir. 53.250 dolar civarının altında bir kırılım ve günlük kapanış gelirse, düzeltme derinleşecektir.

Ethereum fiyat analizi

Ether (ETH) fiyatı yukarı yönde kırılım gerçekleştirerek 30 Kasım'da 4.551 dolardaki direncin üzerinde kapanış elde etti. 1 Aralık'ta devam eden alımlar, fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.868 dolara yaklaştırdı.

20 günlük EMA (4.391 dolar) yükselmeye başladı ve göreceli güç endeksi (RSI) pozitif bölgeye yükseldi. Bu durum boğaların piyasayı tekrar kontrol altına alındığını gösteriyor. Boğalar fiyatı 4.868 doların üzerine çıkarırsa, omuz baş omuz (H&S) modeli geçersiz hale gelecek.

ETH/USDT paritesi daha sonra hedefi 5.796 dolar olan yürüyüşüne başlayabilir. Tersine, fiyat genel dirençten düşerse, ayılar pariteyi 50 günlük SMA'nın (4.307 dolar) altına düşürmeye çalışacak. Bunu yaparlarsa, parite 4.000 dolara gerileyebilir.

Binance Coin teknik analiz

Binance Coin (BNB) fiyatı, 30 Kasım'da 20 günlük EMA'dan (603 dolar) bir kez daha sıçrayarak, piyasa duyarlılığının olumlu seviyede kaldığını ve trader’ların her düşüşte birikim yaptığını gösteriyor.

BNB/USDT paritesinin yukarı yöndeki sıradaki hedefi 669,30 dolardaki genel dirence yükselmek olacak. Bu direncin üzerinde bir kırılım ve günlük kapanış, hedefi 828,60 dolar olan ters omuz baş omuz modelini tamamlayabilir.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 691,80 dolara güçlü bir direnç bulunuyor. Ancak boğalar bu engeli aşarsa parite formasyon hedefine doğru yolculuğuna başlayabilir.

Bugün itibarıyla düşüşe geçen parite, 20-EMA’nın üzerinde tutunamaz ve aşağı inerse, 50 günlük SMA (562 dolar) kritik destek haline gelecek. Bunun altında kırılım ve günlük kapanış, yükseliş görünümünü zora sokabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)