E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEn başarılı tahminci dolarda artış bekliyor---

En başarılı tahminci dolarda artış bekliyor

En başarılı tahminci dolarda artış bekliyor
07 Temmuz 2014 - 17:25 borsagundem.com

LBBW’ye göre traderlar doları gereğinden düşük değerlendiriyor

En hassas döviz tahmin tahmincisi olarak Canada’nın Desjardins Group’un tahtını elinden alan Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW), ABD’nin faiz oranlarını yükseltme hızı konusunda yanlış hüküm veren traderların doları gereğinden düşük değerlendirdiğini söylüyor.

30 Haziran itibarıyla sona eren dört çeyrekte Bloomberg’in en başarılı tahminciler listesinin ilk sırasında yer alan Almanya’nın kamu mülkiyetindeki en büyük kredi sağlayıcısı LBBW, doların yılsonu itibarıyla yüzde 4’ün üzerinde yükselerek euro başına 1,30 dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor. Bir anketin ortaya koyduğu medyan tahmin ise 1.32 dolar. LBBW’nin tahmin ekibinden Julian Trahorsch, Fed’in faiz oranlarını ekonominin iyileşeceği 2015’in ilk çeyreğinde yükseltebileceğini belirterek şöyle dedi “ABD’de faiz oranı artırımının piyasanın hali hazırda umduğundan daha erken gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bütün göstergeler ABD’de çok güçlü, euro bölgesinde ise tekleyen bir iyileşmeye işaret ediyor. Fed faiz oranlarını daha ilk çeyrekte yükseltebilir. Bu ise henüz euro-dolar kuruna yansımış değil.” Geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanlığı’nca yayınlanan ve ABD’de istihdamın beklentilerin üzerinde arttığını, işsizliğin ise 2008’den bu yana en düşük seviyeye indiğini gösteren rapor dolar boğalarını desteklemişti. Janet Yellen, enflasyon ve işsizliği, “hatırı sayılır bir süreyle” sıfıra yakın tutmayı taahhüt ettiği faiz oranlarını yükseltirken dikkate almaya başlayacağı unsurlar olarak niteliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)