E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEn az olay yaşanan seçim---

En az olay yaşanan seçim

En az olay yaşanan seçim
11 Ağustos 2014 - 03:45 borsagundem.com

Türkiye ilk kez cumhurbaşkanı için sandığa giderken tarihinin de en az olay yaşanan seçimini yaptı

Türkiye ilk kez cumhurbaşkanı seçmek için sandık başına giderken, tarihinin de en az olay yaşanan seçimini yaptı. Ülke genelinde güvenlik birimlerin müdahale ettiği 17 olay meydana geldi. Her seçimde haklarında arama kararı olanlar sandık başında yakalanırken cumhurbaşkanlığı seçiminde ise bu sayı 3 kişiyle sınırlı kaldı.

- ADANA Kozan ilçesinde daha önce aralarında muhtarlık seçimi dolayısıyla husumet olduğu öğrenilen iki grup arasında çıkan kavgada 6 kişi yaralandı.

- VAN Süphan Mahallesi’ndeki Müslüm Görentaş İlkokulu’nda oy verme işlemi sırasında gelen AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan bazı kişilerle tartıştı. Polis okul çevresinde toplanan kalabalığa müdahalede bulunurken HDP’li 2 müşahit de gözaltına alındı. Zırhlı polis araçları eşliğinde okuldan ayrılan Orhan’ın içinde bulunduğu araç taşlandı. Polis, gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak, okul çevresinde bulunan kalabalığı dağıttı. Van’ın Muradiye İlçesi Babacan Mahallesi’nde oy kullanma işlemi sırasında HDP’liler ile AKP’liler arasında kavga çıktı. Her iki partinin mensuplarının bıçak kullandığı olayda sandık başkanı E.D. kavga eden grupları ayırmaya çalışırken bacağından bıçaklanarak yaralandı.

- ANKARA Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın evinin bulunduğu Subay Evleri’ndeki 2 otobüsle Erdoğan yazılı şapka ve tişörtlerle gelen yabancı uyruklu kişilerle okul yakınındaki parkta bekleyen MHP’liler arasında kavga çıktı. AK Partililerin de karıştığı olaylarda MHP’li Yusuf B. bıçakla, bir kişi de darp sonucu yaralandı. Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralının hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi. MHP’liler saldırganın içinde bulunduğu otobüsleri taşlayarak camlarını kırdı. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet polisi, biber gazı kullanarak grupları dağıttı.

- KOCAELİ Darıca İlçesi’nde kullandığı oy pusulasının fotoğrafını cep telefonuyla çeken Fatih Aydemir, sandık görevlilerinin polise haber vermesi ve cep telefonunda pusulanın fotoğrafıyla karşılaşılması sonrası gözaltına alındı. 

- ANTALYA Ak Parti ve CHP’liler kolye tartışması nedeniyle birbirlerine girdi. CHP’li bazı sandık görevlilerinin taktıkları mavi kolye nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü, olayda 5 kişi yaralandı.

- MALATYA Yeşilyurt ilçesine bağlı Sütlüce Mahallesi’nde nüfus cüzdanı kullanılmadan başkasının yerine oy kullanıldığı ihbarını alan MHP İl Başkanı Arif Yıldız, bazı yöneticilerle saat 16.00’da olay yerine gitti. Burada oy kullanma işlemlerini yerinde inceleyen Yıldız, oy kullananların listedeki imzalarının benzer olduğu iddiasıyla sandık başkanı ile tartıştı. İddiaya göre sandık başkanının da Yıldız’a bağırması ile ortam gerildi. Daha sonra otomobiline binen Yıldız ile yanındakiler, kimliği belirsiz bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Olay sırasında otomobilde hasar oluşurken, araçtaki bir kişi de atılan taşın isabet etmesiyle kolundan yaralandı.

- ŞANLIURFA Sırrın Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaş Veli Ortaokulu’nda oyunu kullanmak için kabine giren İbrahim F., iddiaya göre yanında bulundurduğu çok sayıda oy pusulasında Tayyip Erdoğan için ayrılan bölümü mühürlerken polis tarafından fark edildi. Oy pusulalarıyla birlikte gözaltına alınan İbrahim F., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayın duyulması üzerine okulda toplanan bir grup CHP’li ise paket oy kullanıldığını ifade ederek duruma tepki gösterdi. CHP’li grup daha sonra şüphelinin sorgulanmak üzere götürüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğü önüne gitti. CHP’liler burada olayı duyarak gelen AK Partili grupla da tartıştı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü, polis 5 kişiyi gözaltına aldı.

- İSTANBUL Üsküdar’da Ünalan Necmiye Güniz Ortaokulu’nda oylar sayılırken okul bahçesinde MHP’lilerle AK Partililer arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede tekme-tokatlı kavgaya dönüştü. Olay yerine gelen polis, kavgayı havaya ateş ederek durdurmaya çalıştı. Polis kavgacıları ayırmakta güçlük çekince devreye çevik kuvvet girdi. Kavgaya karışanlar karakola götürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)