E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Emtialarda yaşanan sert yükseliş hisse piyasalarını baskılıyor---

Emtialarda yaşanan sert yükseliş hisse piyasalarını baskılıyor

 Emtialarda yaşanan sert yükseliş hisse piyasalarını baskılıyor
08 Mart 2022 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’nin açıklamalarıyla gündeme gelen Rus petrolüne ambargo konusundaki gelişmeler ve alınabilecek kararlar yakından takip ediliyor. Rusya – Ukrayna arasındaki savaş arz endişeleriyle emtialarda oldukça sert yükselişlere neden olurken, küresel risk iştahının zayıf seyrini sürdürdüğü görülüyor. Emtialarda yaşanan bu yükseliş ve devam eden savaş ortamı küresel çapta enflasyonist
baskıları artıracak olup, küresel büyüme üzerinde de baskı oluşturacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 13:00 Euro Bölgesi – GSYH 2021/4Ç Önem: Orta
• 18:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Rusya – Ukrayna arasında devam eden savaş ile başta petrol olmak üzere emtialarda yaşanan sert yükseliş küresel risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Son dönemde toparlanma çabasının gözlendiği BIST-100 Endeksi yurt dışına kıyasla pozitif ayrışarak dün günü %0,33 oranında yükselişle 1.997,33 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %3’leri bulan sert düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında satıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının da güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,32 – 14,35 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 14,40’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne düşüşle başlayan ve günün ilk bölümünde satışların devam ettiği BIST 100 Endeksi öğleden sonra gelen alımlarla günü pozitif bölgede tamamladı. Gün içinde 2.011’e kadar yükselen endekste kapanış psikolojik direnç olarak da izlediğimiz 2.000 seviyesinin hemen altında oldu. Bugün de ilk olarak 2.000 seviyesini direnç olarak izleyeceğiz. Bu bölge geçilebilecek olursa son konsolide kanalının üst bandı olan 2.060 yeni güçlü direnç olacaktır. Aşağıda ise 1.945 ilk önemli destek noktamız. Endekste son günlerde yurtdışındaki negatif görünüme karşın satışların sınırlı kalması ve teknik göstergelerde dipten dönüş çabası olumlu olmakla birlikte, bahsettiğimiz direnç seviyelerinin aşılaması risk oluşturmaktadır. Bu sürecin uzaması desteklerin kırılma ihtimalini artıracaktı.

Borsalar artan baskıyla negatif seyrediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 08/03/2022

 

Borsa güne nasıl başlıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)