E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtiada bu hafta izlenecekler: Altın yatırımcısının gündemi---

Emtiada bu hafta izlenecekler: Altın yatırımcısının gündemi

Emtiada bu hafta izlenecekler: Altın yatırımcısının gündemi
05 Eylül 2020 - 22:25 borsagundem.com

Emtia fiyatlarının bu haftaki seyrini etkileyebilecek olaylar: ECB'nin açıklanacak politika kararı, önemli merkez bankalarının salgına yönelik adımları ve para politikalarına ilişkin tartışmalarıyla altın, bu haftada yine gündemde olacak

Emtia fiyatları dokuz hafta süren yükselişinin ardından bu hafta petrol ve altın fiyatlarında yaşanan kayıpların etkisiyle hız kesti. Küresel piyasalarda doların yükselişi de emtia fiyatlarının seyrinde etkili oldu.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek hafta açıklanacak faiz kararı, önemli merkez bankalarının Kovid-19 krizine yönelik adımlarını netleştirmeleri, parite hakkında yapılacak konuşmalar ve para politikalarına ilişkin tartışmalarla altın, bu haftada gündemin ilk maddelerinden olacak.

Şirketler tarafında madencilik devi BHP Group sera gazı emisyonlarını azaltma planlarını detaylandırıyor. Bu konu tüm emtia üreticileri ilgilendirmesinden dolayı ön planda. Aynı zamanda aralarında Anglo American Platinum Ltd.'nin de bulunduğu önde gelen platin tedarikçileri sektörün karşı karşıya olduğu zorlukları ve barındırdığı fırsatları değerlendirecekler. Ayrıca ABD Tarım Bakanlığı arz talep tahminlerini güncelleyecek ki bu da kritik öneme sahip.

İşçi Bayramı nedeniyle ABD ve Kanada'da haftanın ilk işlem gününde piyasalar kapalı olacak. Bu, enerji dahil bazı verilerin gecikeceği anlamına geliyor. ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi'nin ham petrol stokları verisi bir gün ertelenerek perşembe günü açıklanacak.

Altın yatırımcıları tetikte olacak

Altının bu yıl rekor kıran yükselişi merkez bankalarının pandemiyle mücadele için açıkladıkları teşviklere bağlı ve gelecek hafta dikkatler Avrupa'da ECB üzerinde olacak.

Altın destekli fonlara girişlerin yavaşlamasıyla birlikte spot fiyat 1,900 dolar civarında seyrediyor. Perşembe günkü toplantının arka planında karışık bir ekonomik resim, döviz kurlarıyla özellikle parite ile ilgili artan sürtüşme ve Fed'in yüksek enflasyonu hoşgören yeni politika çerçevesi var.

ECB Başkanı Christine Lagarde'ın, hem basın toplantısı hem de çevrim içi bankacılık konferansı düşünce ve planlarını yatırımcılarla paylaşması için büyük bir fırsat olacak. Bazı ekonomistler ECB'nin de enflasyon hedefini aşabileceğini öngörerek hedefleme yapacağını öngörüyor.

Altın traderları da çevrim içi organizasyonlarda büyük yatırımcıların altınla ilgili yorum yapmaları ihtimaline karşı tetikte olacak.

Ne altın ne gümüş: Bakır rekora koşuyor

Beyaz metaller altını geride bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI05 Eylül 2020 23:05

    Dünya da tüm MB sonsuz para basacak altın ve emtia lar düşecek hemi.bunların hepsi oyun bence düzeltmeler olsa bile iki üç kat şeklinde yükselecektir.birde savaş patladımmı dünya nın bir yerinde altın uçar gider.zaten tüm borsalar balonladı yakında patlayınca para altına gidecek sonra dünya da enflasyon yükselince yine altının yıldızı parlayacaktır.

  • Türkoğlutürk 07 Eylül 2020 09:05

    Para bastıkları için altın yükseliyor