E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia fiyatları yükselişini sürdürüyor---

Emtia fiyatları yükselişini sürdürüyor

Emtia fiyatları yükselişini sürdürüyor
07 Temmuz 2020 - 08:35 borsagundem.com

Demir cevheri, Brezilya'dan tedarik endişeleri nedeniyle artışını sürdürdü. Londra'da bakır, ABD verileri ve düşük stok desteği ile 5 ayın zirvesine çıktı. Malezya Kuala Lumpur'da kalay fiyatı yükseldi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Brezilya'dan sevkiyatın toparlandığına dair şüpheler nedeniyle artışını sürdürdü. Öte yandan Çin'de hisse senetleri ve sanayi metallerinin rallisi demir cevherine yönelik piyasa güvenini canlandırdı.

Dalian Emtia Borsası'nda demir cevheri sabah seansında % 3,6 artarak 773,5 yuan/tona (110,35 dolar) kadar çıktı ve üç gün art arda kazanca doğru ilerledi. Singapur Borsası'nda demir cevheri % 2,8 artarak 100,26 dolar/tona çıktı.

Analistler, demir cevherinin hem arz hem de talep tarafından desteklenmeye devam ettiğini belirterek ikinci en büyük demir cevheri tedarikçisi Brezilya'nın performans altı hedefleri nedneiyle piyasanın sıkı olmaya devam edeceğini vurguluyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri % 0,5, HRC % 0,7, paslanmaz çelik % 0,9 arttı. 

Bakır

Bakır fiyatları, ABD'de hizmet sanayi akticitelerinin yeniden yükselmesinin küresel ekonomik toparlanmayı tetikleyeceği umudu ile beş ayın zirvesine çıktı. Öte yandan Londra Metal Borsası (LME) stoklarının düşmesi ayrıca güveni destekledi.

LME'de üç ay vadeli bakır, % 0,7 artarak 6.172,50 dolar/tona kadar çıktı ve 22 Ocak'tan beri en yüksek noktayı gördü. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda bakır, 49.620 yuan/ton (7.080,68 dolar) ile 30 Aralık'tan beri en yüksek seviyeye çıktı. 

LME'de nikel Londra saatiyle 01.53'te % 0,1 artarak 13.345 dolar/tondan, alüminyum % 0,1 düşerek 1.632,50 dolar/tondan işlem gördü.

Kalay

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur piyasasında kalay fiyatı yükseldi. Peşin işlemli kalay 100 dolar/ton artışla 17.000 dolar/ton seviyesinden kapandı. Piyasada 17 ton kalay işlemi yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)