E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia fiyatları ticaret iyimserliği ile 6 ayın zirvesini gördü---

Emtia fiyatları ticaret iyimserliği ile 6 ayın zirvesini gördü

Emtia fiyatları ticaret iyimserliği ile 6 ayın zirvesini gördü
06 Kasım 2019 - 17:17 borsagundem.com

Emtia fiyatlarının ABD - Çin ticaret anlaşması iyimserliğinden destek bulmasıyla Bloomberg Emtia Spot Endeksi altı ayın zirvesini gördü

Emtia fiyatları ABD ile Çin arasında olası bir ticaret anlaşmasına ilişkin iyimserliğin yeniden artmasından destek buldu. Bazı gümrük vergilerinin kaldırılması ihtimalinin gündeme gelmesi risk iştahını artırarak enerji fiyatları, değerli metaller ve tarım ürünlerinde yükselişe neden oldu.

Bloomberg Emtia Spot Endeksi, Salı günü Nisan ortasından bu yana en yüksek seviyesinden kapattı. Gösterge endeks Eylül ve Ekim ayların art arda yükseliş kaydetti. Endeks bu yıl yüzde 9.4 arttı.

Ticaret savaşıyla ilgili gelişmeler geçen yıl boyunca ham madde fiyatlarını baskı altında tuttu. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki anlaşmazlık talep görünümünü olumsuz etkilerken büyümenin yavaşlayacapına ilişkin endişeleri de artırıyordu.

Şimdiyse görünüm tarafların sınırlı bir ilk anlaşmaya yöneldiği şeklinde. Çin, Devlet Başkanı Xi Jinping'in anlaşma imzalamak üzere yapacağı ABD seyahati öncesinde vergilerin kaldırılmasını istiyor.

Singapur'da ING Groep NV Asya Pasifik baş ekonomisti Rob Carnell, notunda “Çin herhangi bir anlaşma konusunda iş birliği için yüksek bir bedel istiyor. ABD de en azından karşılamayı değerlendiriyor. Bakır gibi döngüye bağlı emtianın tamamı artık daha güçlü.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)