E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmmanuel Macron'dan Türkiye açıklaması---

Emmanuel Macron'dan Türkiye açıklaması

Emmanuel Macron'dan Türkiye açıklaması
22 Eylül 2020 - 23:00 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'ye saygı duyduklarını ve bu ülkeyle diyaloğa hazır olduklarını bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 75'inci Genel Kurulu'na yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle video mesajla katıldı.

Doğu Akdeniz'de yeniden çatışma alanını engellemek ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesi için etkili diyaloğun oluşturulması gerektiğini dile getiren Emmanuel Macron, Korsika'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde bu çağrının yapıldığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve onunla diyaloğa hazırız. Türkiye'den Avrupa'nın egemenliğine ve uluslararası hukuka saygı göstermesini, Libya ve Suriye'deki eylemlerini açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz. Hakaretler etkili değil. Tüm bu sözler ve eylemlerin, devletlerin arasındaki sorumluluğa dayalı ilişkilerde yeri yok. Biz, Avrupalılar, diyaloğa hazırız.

Macron, müttefikler ile uluslararası hukuka saygı göstererek ve iş birliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini savunarak, bu prensiplerin müzakereye açık olmadığını iddia etti.

BM'nin Libya'ya yönelik silah ambargosuna saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Emmanuel Macron, ülkesinin BM'nin himayesinde Çin'de Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne uluslararası gözlemcilerin gitmesini istediklerini belirtti.

Erdoğan ile Macron'dan kritik görüşme

Türkiye ile Yunanistan, müzakereleri İstanbul'da sürdürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Eylül 2020 09:41

    Çözüm, etrafında düşman bırakma. Karşına bir deli çıkarsada, etrafından kimse kalmayınca, senin senin topraklarında askla yenecek cesareti bulamaz. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda vardır. Atatürk yurtta barış, dünyada barış diyerek,  bunu demiştir. Geçde olsa, son 1 haftadır bütük sorunlu devletlerle barış yapalım, görüşelim, uzlaşalım mantığı hakim oldu. Bu durum karşısında yunan+fransa etrafına, senin diyalok kurduklarını toplayamaz. Bu denklem ve çözüm anahtarı elimizde HEP VARDI. suriye bile diyalok edilerek, iran, orta doğu ülkeleri ile, oradaki ypg unsurları etkılıgı düşürülebilir. Geçmişte, Lozan öncesi yunanistan ile 1 ay görüşülmüş,, yunan asla geri atmamış hep istemiş. hep istemiş., Bunun üzerine Türk heyeti komşu ve sorunlularla değil, en büyükden aşağı gitmeliyiz demiş. İngiltere ile uzlaşı olmuş, masadan devletler azaldıkça, yunan şımarıklıkları, etrafında kimse kalmayınca son bulmuş. Tarih okumak lazım : ) diploması kuralı bu

  • mantık23 Eylül 2020 03:18

    Notre Dame manyağı konuştu yine!  Biz sana saygı falan duymuyoruz!  3 krş.luk   aklınla Türk Kamu oyuna etki edeceğini  sanacak kadar da ahmak.

  • Siyaset adamı23 Eylül 2020 02:33

    Tek başına Erdoğan dize getiriyor aga, eski başkanlar gibi el pençe durmuyor bu adam, ister sevin ister sevmeyin ama yabancılara karşı dik duruşu var.

  • Ama23 Eylül 2020 09:43

    Mesel Ecevit in kktc yi kurtarması gibi ? ABd dahil herkes ambargo uygulamış, Teksiz olmadığından askeri birliklerimi iletişim kuramamış, uçakların lastikleri olmadığından yerli lastik yapımına başlanmış...  Yaş kaç senin evlat ? Ozaman Atak yaptık, şimdi sadece Lozan sınırımızı korumaya çalışıyoruz, YUNANA DENİZ ARSASINI VEREN, BU ÜLKEDE BARINAMAZ. 1 M2 DENİZ ARSASI veren vatan haini olur, siyasi hayatı biter. Yapılan deniz sınırını korumak, onud abi zahmet 85 milyon millet varken yapsın

  • Yorum23 Eylül 2020 01:11

    Evet ne yapsaydık Libya da birleşmiş milletlerin tanıdığı bir hükümeti var ve bu hükümeti karşısında hafter denen bir general var bu general sürekli silahlanıp merkezi hükümeti devirmeye çalışıyor niye yapıyor bunu çünkü birileri aklını çelmiş ne demiş biz sana destek olalım sen hükümeti devir devlet başkanı ol bizim dediğimizi yap Libya nın petrolünü biz çıkaralım yani modern sömürgecilik buna karşı merkezi hükümeti bizden yardım istemiş bizde tamam demişiz

  • Ali 23 Eylül 2020 00:03

    Fransızların konuşması için önce sömürgeciliği terk etmeli...şuana kadar sömürdü ğü ülkelere tazminat ödemeli.... Bu ülkede FRANSIZCA DERSLERİNE SON VERMELİSİNİZ...

  • Cego22 Eylül 2020 23:54

    Bizde son 18 yıldır hakaret hakim

  • abdullah 23 Eylül 2020 08:36

    hakaret hak edene ha karete hak erete 18 yıl öncesi de hak etmeyene hakaret vardı. artık hakaret hakareti hak edene sen de nasiblenmek istemiyorsan hakkın haklının yanında dur. cego

  • Vb23 Eylül 2020 01:19

    hee eskiden ne güzel fransız reno bizim generallerle oyak-reno satıyordu polis aracı olarak , ne güzel günlerdi be...ahır gibi karakollarda şehitler verilirdi , kalekol neyin yoktu....

  • ne saygısı..22 Eylül 2020 23:29

    fransadan TR ye hiçbir zaman dost olmamış. hep arka kapıdan hainlik kurmuşlardır. PKK yı 40 yılıdr destekleyen fransadır. Fransız ürünlerini almak bana göre vatana ihaner gibidir. Türk halkı uyanık olmalı. hepimiz uyanık olsak, köpek gibi kuçu kuçu gelirler. özellikle mültecileri avrupaya acil göndermeliyiz. hem de 4 milyonun tamamını. Fransaya gönderelim. Çok hata ediyoruz. bekletmeyelim. ertelemeyelim.