E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEmlakta eylül bereketi---

Emlakta eylül bereketi

Emlakta eylül bereketi
25 Ekim 2014 - 03:39 borsagundem.com

Yıl boyunca aylık 85-90 bin bandında yapılan konut satışları son 2 ayda tırmanışa geçti. Ağustosta % 25 artan ev satışı, eylülde de % 13.2 arttı

2014’ün 7 ayında 82-92 bin bandında seyreden konut satışları toparlanma sürecine girdi. Seçimlerin etkisini ve mevsimsel durgunluğu geride bırakan inşaat sektörü ağustos ayı ile birlikte konut satışında yükselişe geçti.

Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'teki haberine göre ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artan satışlar eylülde de yüzde 13.2 arttı ve ay içinde 115 bin 786 ev satıldı. Yılın ilk 9 ayındaki satışlar ile 831 bin 287 oldu.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik’e göre konut satışlarının artmasında en etkili faktör iç siyaset oldu. Çelik, “İç siyasette gerilim bitip, tansiyon dozu normal seviyeye gelince hareketlenme başladı. Bekleme sürecinde olan konut alıcısı harekete geçti. Makro ölçekte bir sorun olmadıkça bu artış sürecek” dedi. Seçim ve bayram tatilinin sona ermesi ile sektörün durgun dönemi geride bıraktığını belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “İnşatta istikrarlı büyüme sürecek. Bu büyümede yabancılar önemli katkı sağlıyor. Artık yabancıya göre hazır ürün olduğu için alımlar da artıyor. Çalkantılı, iniş ve çıkışlı dönem geride kaldı. İnşaatın 250 yan sektöre ve istihdama katkısı unutulmamalı” dedi.

Yabancıya satış 2013’ü aştı

EYLÜL ayında yabancılara bin 857 konut satıldı ve  geçen yılın aynı ayına göre yüzde 81 arttı. Bu yılın dokuz aylık döneminde yabancılara 13 bin 611 konut satışı yapıldı. Böylelikle yabancılara dokuz aylık döneminde gerçekleştirilen konut satışı 2013 yılında gerçekleştirilen toplam satışları geçmiş oldu. 2013 yılında yabancılara 12 bin 181 konut satılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)