E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEmlak piyasasına yönelik düzenleme hazır---

Emlak piyasasına yönelik düzenleme hazır

Emlak piyasasına yönelik düzenleme hazır
15 Nisan 2018 - 14:33 borsagundem.com

Bakan Tüfenkci, emlak piyasasına yönelik yapılacak düzenlemenin hazır olduğunu, bu ay içerisinde taraflarla bir araya gelip daha sonra başbakanlığa göndereceklerini duyurdu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, emlak piyasasına yönelik getirilmesi planlanan düzenleme ile ilgili son bilgileri paylaştı. 

Tüfenkci, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bu ay içerisinde bir çalıştay yapacağız. Tüm tarafları bir araya toplayıp, son şeklini vereceğiz. Ve yönetmeliği başbakanlığa göndereceğiz" diye konuştu.

Şu anda 2. el emlak piyasasında bir yasal düzenleme sorunu bulunduğunu dile getiren Tüfenkci, amacın bu noktayı düzeltmek olduğunu ifade etti.

Yönetmelikle ilgili görüşlerin daha önce alındığını belirten Tüfenkci, "Her önüne gelen emlakçılık yapmasın, eline çanta alan 'ben emlakçıyım' diye piyasada dolaşamasın diye bu düzenlemeyi yapıyoruz" açıklamalarını yaptı.

Düzenleme ne getirecek?

Emlakçıların mesleki yeterliliği denetlenecek.

İşletmelerin fiziki alanlarına ilişkin standartlar getirilecek.

Emlakçı komisyon oranlarını belirlenecek.

Ekspertiz raporlarının alınması noktasında düzenlemeler yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turan 18 Nisan 2018 01:15

    Öç bizim de neden yıllardır zarar gösteriyorsunuz. Bu tam öç

  • erol g.16 Nisan 2018 00:31

    Kiracıya bir kira tutarında emlakçı komisyonu ödetilmesin 20 YILDIR KİRACIYIM EMLAKÇILARA BİR KİRA TUTARINDA PARA ÖDEMEKTEN BIKTIM USANDIM NEFRET ETTİM EMLAKÇI KOMİSYONUN TAMAMINI KİRACILARA ÖDETENLER CEHENNEME GİTSİN Belediyeler sosyal konut yapsın düşük gelirlilere kiraya versin

  • Cahit Zeytinci29 Nisan 2018 13:05

    Erol Bey neden bir kira bedelini emlakçıya vermek zorunuza gidiyor anlamadım.Bir sene boyunca evsahibine veriyorsunuz da sadece bir kira bedeli ki o da emlakçının yasal olarak belirlenmiş hizmet bedeli niye vermek zorunuza gidiyor. (6)

  • mtu15 Nisan 2018 22:15

    hepsi şarlatan

  • Borsaci15 Nisan 2018 21:53

    Cuma gunku kerevitasin durumunu sorun birde

  • KILIÇ15 Nisan 2018 20:23

    YALANLARLA DOLANLAR-LA KURUŞ GELİRİ OLMAYAN ARAZİLERE TRİLYONLARCA PARA SAÇAN BU EMLAKÇI DOLANDIRICILARI ÜLKEYİ MAHAFETİ ŞİMDİ KENDİ EŞİTİKLERİ KUYUYA DÜŞTÜLER ÇOGU BATACAK.

  • Cahit Zeytinci29 Nisan 2018 13:09

    Ya kardeşim neden bu halkımız hep emlakçıları günah keçisi yapıyor anlayamıyorum.Gayrimenkulün fiatını belirleyen sahibidir unutulmasın.Satılık Daire de %3 alıcı-satıcı....satılık arazide %5 alıcı-satıcı yasal komisyon hakkı vardır.bu kadar net.eğer bu bedeli ödemek zorunuza gidyorsa emlakçının ofisinden içeri girmezsiniz o kadar.Kimse gel kardeşim sana bedavaya yardımcı olalım demez bu devirde.. (6)

  • Ne batması15 Nisan 2018 22:10

    Ne batmasi yahu. Şimdiye kadar al-sat, inşaat vs ile milyonlarca lira kazandı bir yığını. Bankadaki paraları , gayrimenkulleri yeter onlara. Ömür boyu çalışsak o paraları kazanamayız. Onlara ise bir ömür yeter son 15 senede kazandıkları

  • demirkan 15 Nisan 2018 17:53

    EMGYO YARIN DÜŞER.