E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEmirgan’a komşu 3 milyarlık proje---

Emirgan’a komşu 3 milyarlık proje

Emirgan’a komşu 3 milyarlık proje
04 Mart 2015 - 07:04 borsagundem.com

Emirgan Korusu'nun yanındaki arazi için şirketler yarışıyor

Emirgan Korusu’na komşu olan arsada ihale süreci dün başladı, arsaya 8 talip çıktı. Tartışmalı arsaya en yüksek teklifi 1 milyar 224 milyon lirayla Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı verirken, satış toplam geliri için en yüksek teklif 3 milyar lira ile Tahincioğlu’ndan geldi.

Alışveriş merkezi ve gökdelen yapılacağı iddiaları ile tartışma yaratan Emirgan Korusu’na komşu arazinin ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz yıl Özelleştirme İdaresi’nden araziyi 1 milyar 5 milyon 522 bin liraya satın alan Emlak Konut GYO’nun düzenlediği ihalede arsaya en yüksek teklif 1 milyar 224 milyon lira ile Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığından geldi. Arazi ve proje için Emlak Konut GYO’ya en yüksek teklifi ise 3 milyar lira ile Tahincioğlu Gayrimenkul verdi. Arsaya ihalenin ilk oturumunda 8 talip çıktı. Emlak Konut’un ihaleye çıktığı 158 bin 497 metrekarelik arsanın üzerinde turizm tesisi yapılabilecek. İhaleyi kazanan firma arsa üzerinde 108 bin 700 metrekare inşaat yapma hakkı elde edecek.  

KATAR SÜRPRİZİ 

İhalede en yüksek teklifi arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak Tahincioğlu verirken, Emlak Konut’a en yüksek teklifi ise Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı yaptı. Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Yapı ve Nida İnşaat İş Ortaklığı arsa satışı karşılığı satış toplam gelirini 3 milyar lira olarak belirledi. Emlak Konut’a ise bu rakamın yüzde 30’unu yani 900 milyon lira önerdi. Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı, arsa satışı karşılığı satış toplam gelirini 2 milyar 400 milyon lira olarak belirledi. Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 224 bin lira teklif etti. En yüksek teklifi veren ortaklardan Urbacon Trading and Contracting’in (UCC) Katar merkezli şirket olması da dikkat çekti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cave04 Mart 2015 10:13

    İstanbul'da yeni kurulan tekstil şirketinin 1 tane bile dokuma makinası olduğunu düşünmüyorum. Çünki eski şirketle bütün makinaları satılığa çıkardılar. Katar'lı ortağına paravanlık yapıyor sadece şuan. Web sayfaları bile yok ama milyarlık ihaleye giriyor. Parası var mı? Hayır yok. Ama Katar'lı ortağı var yanında gezdirdiği.

  • cave04 Mart 2015 09:58

    Bursadaki Akayteks iflas başvurusunda bulundu, doğrudur. Fakat İstanbul Merter'de yeni bir şirket kuruldu diye düşünüyorum. Nitekim, İstanbuldaki Akayteks'in iletişim bilgilerindeki telefon numarası ile internette şirket bilgileri kartı taraması yaptığınızda, iletişim bilgilerinde [email protected] adresini görürsünüz. Bu da Bursada'ki eski şirketin web adresi... Yeni şirketin sekreterinin, "Bursadaki şirket hakkında bilgimiz yok" demesi, eski şirketle bağı olmadıkları anlamını taşımaz. Uyanık olun ;) Katarlı UCC firmasının otellerini inceleyiniz. İsim benzerliği bukadar mı tesadüf olur? Hem de turizm sektöründe ve de tekstil firması konusunda? Ee Selim... Yolun sonuna geldin! Alamadın hala 1 milyon lotu benden :)

  • Sütçü Ramiz04 Mart 2015 07:52

    El kadı alır orayı AVM birde ikiz kuleleri dikerse gelsin dolar ve avro ülke kalkınir büyümeyi aVM ve lüks konutla yapariz ist satacak alan kalmayinca acaba ne satacak lar kupon arazileri alanlar cari açığı indirmede katkılarından dolayı tebrik etmek lazim