E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekliye kira yardımı memura ikramiye teklifi---

Emekliye kira yardımı memura ikramiye teklifi

Emekliye kira yardımı memura ikramiye teklifi
11 Temmuz 2020 - 10:09 borsagundem.com

İYİ Parti Konya Millet­vekili Fahrettin Yokuş tarafından hazırlanarak TBMM’ye sunulan iki ayrı kanun teklifi ile, evi olmayan ve kirada oturan emeklilere, her ay 581 lira net kira yardımı yapılması istendi

Emeklile­re bayramlarda ödenen bin liralık ikramiyenin ise, 1500 liraya yükseltilerek aynı miktar ikramiyenin çalışan memurlara da verilmesi önerildi.

Emekliye kira yar­dımı ile ilgili yasa teklifinde, üzerlerine tapulu gayrimenkulü bulunmayan tüm emeklilere ve bundan sonra emekli olacak­lara, asgari ücretin dört­te biri oranında her ay kira yardımı yapılması isteniyor. Asgari ücret arttıkça bu miktar da güncellenecek.

Yokuş'un yasa teklifi, bu yardımın hayatını kaybe­den ve emeklinin maaşını almaya hak kazanan varis­lerine de aynı şartlar altında ödenmesini öngörüyor. Tek­lifin gerekçesin­de, “Zor şartlar altında geçinme­ye çalışan emek­lilerimize sosyal devlet ilkesi gereği, bir nebze de olsa katkıda bulunulmalıdır” denildi.

İKRAMiYE 1500 TL OLSUN
Yokuş hazırladığı ve TBMM'ye sunduğu bir başka kanun teklifi ile de dini bay­ramlarda emeklilere ödenen bin liralık ikramiyenin, 1500 liraya yükseltilmesini ve bu ikramiyenin çalışan memur­lara da verilmesini istedi. Teklifin gerekçesinde “Enflas­yon karşısında eriyen bayram ikramiyeleri 1500 liraya yük­seltilmeli, bu miktar her yıl tüketici fiyat endeksi doğrul­tusunda artırılmalı” denildi.
(Deniz Ayhan/Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa13 Temmuz 2020 07:57

    İşçi kesimine zerre kadar yardımları olmaz.

  • Muzaffer11 Temmuz 2020 23:41

    Bence vermez verse bu gunun sartlarinda e Mekliye 5.75 zamla magdur etmezlerdi.ustelik pandemi doneminde hadi bazi emekliler ikinci bir iste calisip oyle boyle sessizdiler.pandemi oldu ek is veye ikinci is konusuda kalmadi...acaba dusune bildilermiki bu emekli vadandas ikinci bir istede calismoyor ve artik calisacak durum da yok...napar bu vatandaslar diye dusundulermi .malesef locaman bir hayir dir. Bosuna kimse umut etmesin hayal kurmadin yazik..hayel etmenize bile ...

  • Erol g.11 Temmuz 2020 21:34

    581 TL YE LIRALIK EV KALMADI VARSA ADRESI BİLDIRİN KIRALAYALIM -BELEDIYELERIN SOSYAL KONUTLAR INŞA EDEREK/ETTIREREK DÜŞÜK GELİRLILERE KİRAYA VERMELERİNDEN BAŞKA ÇIKIŞ/ÇÖZÜM YOLU YOKTUR

  • cahil herif11 Temmuz 2020 21:10

    muhalefetin bu teklifini iktidarın hemen kabul edeceğini ve bütüün emekli ve çalışan memurların rahat bir yaşama kavuşacaklarını düşünüyorum.İYİ ki İYİ parti gibi İYİlik sever bir parti var.İYİ parti gelicek herşey güzel olacak.

  • Mesele başka11 Temmuz 2020 17:47

    Milletin en hassas konusu para, maaş. Muhalefet de hep buradan yükleniyor. Sanki milleti çok düşünüyorlarmış gibi. Ucuz siyaset. Kendileri iktidarda olsa zırnık koklatmazlar. Aldığınız belediyelerde yapsanıza bu değişiklikleri. Görelim samimiyetinizi. Ama yok, mesele başka, mesele milleti kandırmak. Millet gözünü açtı. Size kanacak kadar salak değil. Siz gidin Fetö, Hdp ile yürüyün...

  • Zülfikar6411 Temmuz 2020 13:32

    Muhalefet toplumun ortaya konmasını istediği İstanbul Sözleşmesinin iptali, LGBT konularında neden yönerge vermez. Acaba ortaklarının tepkisinden mi korkar. varsa yoksa maddi konular. bu ikl mevzu paradan daha önemli. Haydi bakalım verin meclise alkışlayalım. Ayasofya konusundaki acizliğinizi gördük bugün.

  • Zülbo11 Temmuz 2020 14:55

    Senin Eşşek adasında ki acizliğinide yunan gördü boş yapma.

  • Habibe Solmaz11 Temmuz 2020 12:51

    Merhaba, biz yemedik içmedik.evimizi aldık.emekli olduk.başka birisi yiyip,içip,gezip,ev almadıysa ve ona kira desteği verilecekse büyük haksızlık olur.Zaten sosyal adalet ve hukuk kavramlarına da aykırıdır.bu uygulama tembellere mükafat ,çalışana haksızlık olur.Fakat bayram ikramiyesinin herkes için 1500 olması sevindirici.

  • haha11 Temmuz 2020 12:27

    emekliye hakkın olan maaş bu de... ne yardım mardım ? adam emeklı olmuş prim ödemiş.. muhtaç dilenci ile karıştırdılar herhalde... hakkını ver, veremıyorsna istifa et ve git. onca fonlar paralar zarar mı ettı * ? adam yıllarca prim ödemiş .. hiç olmadı primlerle altın alsan daha çok kazanırdı bu adamlar.

  • Fgdsc11 Temmuz 2020 11:18

    Emekliye vermezler ama MILLET vekiline bir gecede ödemeler çıkarırlar emekli eski si GIBI değil sandık GELİNCE hesabı sandıkta görecektir DİYORUM

  • Fatih11 Temmuz 2020 11:02

    Dişinden TIRNAĞINdan ev alanın suçu nedir, hadi asgari ücret ve çalışma saatleri duzenlensin ev alırsa devlet yardımda etsin tamam, ama birikim yapmayan çarçur harcayan niye kira verilsin.

  • Yusuf11 Temmuz 2020 12:57

    Çok bencilce bir yorum..Tek çalışıp emekli olan dişinden tırnağından kısıp ev alabilir mi? Belli ki senin tuzun kuru..Benim var başkasının olmasın veya bana verilmiyor başkasına da verilmesin zihniyetinde olanları Allahım tez zamanda bildiği gibi yapsın..

  • WERS11 Temmuz 2020 10:26

    ülkede o kadar çok asgari ücretli can çekişiyor ki bu haberlerle daha fazla zarar görüyorlar kayıtdışı ile haftalık çalışma saatleri ile ilgili çalışma yapılmasın değil mi