E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmeklilere iyi haber geldi---

Emeklilere iyi haber geldi

Emeklilere iyi haber geldi
14 Nisan 2015 - 13:15 borsagundem.com

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memurlar ve memur emeklileri ise fark alıp almayacağını öğrenmek için enflasyon verilerini yakından izliyor

Fenerbahçe efsaneleri, Çaykur Rizespor deplasmanı dönüşünde Trabzon'da silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe Futbol Takımı’na yarın moral ziyaretinde bulunacak.Rakamların beklentilerin üzerinde gelmesi, ilk 6 aylık enflasyona, dolayısıyla da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zamma ilişkin tahminleri yükseltti. Memurların ve memur emeklilerinin de şimdiden enflasyon farkı alacağı ortaya çıktı. Kesin durum, Nisan, Mayıs Haziran enflasyonlarının açıklanmasıyla belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Ocak ayında maaşları enflasyona bağlı olarak yüzde 2.33 artan emeklilerin, Temmuz zammı da şekillenmeye başladı.

SEYYANEN ARTIŞ DA VAR

Bu yılın ilk 3 aylık döneminde enflasyon yüzde 3.03 çıktı. Uzmanlar, enflasyonun aynı çizgide devam etmesi durumunda ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4-5 aralığında olabileceğini, dolayısıyla da emeklilerin bu kadar zam alabileceğini ifade ediyor. Bu zammın ardından seyyanen zam devreye girecek. Buna göre; maaşı bin lira ve altında olan emekliler 100 lira seyyanen zam alacak.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI

 Maaşları Ocak ayında yüzde 3 artan yaklaşık 2.5 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisi ise Temmuz'da toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3 zam alacak.Ayrıca bu yılın ilk yarısındaki enflasyon yüzde 3'ü aşarsa bunun da farkı verilecek. Enflasyon şimdiden yüzde 3'ü aştı. Böylece memur emeklilerinin enflasyon farkı alacağı ortaya çıktı. Ancak farkın kesinleşmesi için Temmuz ayı beklenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal14 Nisan 2015 20:08

    Hergün,hergün,emekliye,haber,diye,aynı,şeyleri,tekrar,etmekten,ne,zaman,vazgeçeceksiniz

  • davulcu davut14 Nisan 2015 16:51

    Hemen bayram kiyafetlerimizi giyelim yaşasın temmuzda yarım kilo et yiyecegiz

  • sn krn-i yorumunuz muhteşem14 Nisan 2015 16:01

    sn krn-i yorumunuz muhteşem :) önceki resim bizim emeklilerimizin resmi idi, şu andaki resim ise yabancı emeklilerin resmi :) modernleşiyoruz ama gerçekten baya koparak

  • krn-i14 Nisan 2015 14:26

    Yukarıda çekilen fotograftaki emekliler Türk emeklileri mi acaba eskiden banka önünde kuyrukta bekleyenlerin fotograflarını veriridiniz

  • emekli14 Nisan 2015 14:18

    emeklıye ne zaman iyi haber gelmiş ki şimdi gelsin,dolar 2,68 olmuş enflasyon zaten gerçekçi değil pazarda YANGIN VAR,milletin cebi yanmış siz kalkmış enflasyon zammını iyi haber diye veriyorsunuz.emekliyle dalga geçmeyin.

  • TUSEM14 Nisan 2015 14:15

    bu haberın neresi MÜJDE yahu yapmayın ALLAH AŞKINA mılletin aklıyla dalga geçmeyin enflasyon zammı ne zamandan beri MÜJDE oldu zaten oda gerçek enflasyon değil,milletin cebinde ATEŞ VAR,PAZAR ÇIKINDA GÖRÜN,enflasyonu.ve verılen zammı emeklıye iyi haber nerede.

  • krn-i14 Nisan 2015 14:12

    Ben haber değeri göremedim ayrıca emekliler dendiğinde hepsini kapsamıyor onun için ....

  • baturayersin14 Nisan 2015 14:08

    me me me

  • VaTaNDaS14 Nisan 2015 14:03

    Bu iyi haber mi? Memlekette artık nelere sevinir olduk :(

  • M.Turgut14 Nisan 2015 13:38

    Sanki ekstradan yeni bir şey verilmiş gibi ve adeta dalga geçercesine böyle haberler yapmak size yakışmıyor..