E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekliler ekonomideki büyümeden pay verilmesini istiyor---

Emekliler ekonomideki büyümeden pay verilmesini istiyor

Emekliler ekonomideki büyümeden pay verilmesini istiyor
01 Mart 2022 - 16:14 borsagundem.com

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Türkiye ekonomisinin 2021'de yüzde 11'lik büyümesinden emeklilere de pay verilmesi talebinde bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisinin, 2021'de yüzde 11'lik büyüme oranıyla son 10 yıldaki en yüksek büyüme seviyesine ulaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Ülke ekonomisindeki büyümeden toplumun her kesimi gibi emeklilerin de payına düşeni istediğini belirten Ergün, şunları kaydetti:

"Emekliler, eşleriyle birlikte nüfusun yüzde 32'ini temsil etmektedir. 2021'deki büyümeyi, tüketim yöntemiyle en fazla emekliler sırtlamış durumdadır. TÜİK'in hesaplamasına göre, 2021'de tüketim yüzde 15 artmış ve bunun Türkiye ekonomisine katkısı yüzde 9 olmuştur. Emeklilerimize altı aylık dönemlerde gerçekleşen TÜFE oranı kadar zam yansıtılırken, büyümeden pay verilmemesi en büyük adaletsizlik olmuş ve gelir dağılımının bozulmasına neden olan bir etki yapmıştır. Gelir dağılımında adaletin sağlanması için emeklilerimize refahtan pay verilmelidir. Her yıl büyüyen Türkiye ekonomisine harcamalarıyla katkı yapan emeklilerimize büyümeden pay verilmeli ve refah topluma eşit bir şeklide yansıtılmalıdır."

 

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme

 

Türkiye büyümede G20, OECD ve AB'ye fark attı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf Mengi02 Mart 2022 16:27

    İntibak zammını vermeyen dewletı me kırgınım

  • Ali gundogdu01 Mart 2022 21:09

    Büyümeden emekliye düşen varmı bakanim

  • Yakup KAYA01 Mart 2022 18:05

    Hadi Ordan Be Emeklilere Refah Payı Almakmış Hakları Olan Enflasyon Oranındaki Zammı Alamayan ERGUN Hemde Ecevit Zamanı Verilen 100 Lirayı Zam Diye Alan Karşılığı Çicek Buketi Getiren Kazım, Ala Biliyorsan İntibak Haklarını Al da Sana Adam Diyelim.

  • E g 01 Mart 2022 18:03

    EKONOMİ İTHALATLA BÜYÜYOR İHRACATLA DEĞİL BU NEDENLE EK ARTIŞ YAPAMAZLAR