E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekli profesör hayatının şokunu yaşadı: 10 günde 10 milyon TL...---

Emekli profesör hayatının şokunu yaşadı: 10 günde 10 milyon TL...

Emekli profesör hayatının şokunu yaşadı: 10 günde 10 milyon TL...
21 Ocak 2022 - 08:25 borsagundem.com

İstanbul Bebek'te ikamet eden 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı.


Günler süren dolandırıcılıkta önce 160 adet altın ve 1 milyon lira kaptıran profesör, ertesi gün 200 bin dolar ve 10 gün sonra da 250 bin dolar kaptırdı. Kendisi gibi doktor kızının ziyarete geldiği gün toplamda 10 milyon liraya yakın dolandırıldığını anlayan emekli profesör, şikayetçi oldu.

79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel, İstanbul Bebek'te ikamet ediyordu. Geçtiğimiz günlerde kendisini arayan ve emniyette yetkili amir olarak tanıtan telefondaki kişi, yaşlı adama Çeşme'de kimlik bilgilerinin kullanılarak bir dolandırıcılık yapıldığını ve bu durumla ilgisinin olup olmadığını sordu.

SÖZDE POLİSİN TALEBİYLE DEMİREL BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI

Bunun için profesörden önce TC kimlik numarasını, daha sonra evdeki değerli eşyaların fotoğraflarının paylaşmasını isteyen sözde polisin talebiyle Ahmet Demirel gerekli bilgileri paylaştı.

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre; para ve ziynet eşyalarda parmak izi araştırması yapılacağını söyleyen telefondaki sözde polis, polis kimliğinin fotoğrafını mesajlaşma programı üzerinden emekli doktora gönderdi. Daha sonra kasadaki ve bankadaki tüm gayrimenkullerin fotoğraflarını çeken Demirel, poşete koyduğu 1 milyon lira ve 160 adet tam altın gibi birçok ziynet eşyaları, Arif Paşa Korusu'nda buluştuğu şüpheliye teslim etti.

TOPLAMDA YAKLAŞIK 10 MİLYONLUK VURGUN

Ardından yeniden aranan emekli profesör, bu kez evdeki paraların tümünün teslim edilmesi gerektiğini söyleyerek, tüm paraları alması gerektiği söylendi. Ardından kapıya gelen şahıs bu kez 200 bin doları alarak binadan ayrıldı.

Olay üzerinden 10 gün geçtikten sonra yeniden Ahmet Demirel'i arayan dolandırıcı, "Tüm bankalardaki paranızı çekin" talimatıyla Bebek'teki özel bir bankanın şubesine gitti. Bu bankadaki 250 bin doları da çeken Ahmet Demirel, yeniden kapıya gelen sözde görevliye bu parayı da teslim etti. Emekli profesör, bu parayla birlikte dolandırıcılara toplamda 10 milyon lira verdi.

DOLANDIRILDIĞINI KIZI ANLADI

Parayı teslim ettikten bir süre sonra Ahmet Demirel'in kendisi gibi doktor kızı babasını ziyarete geldi. Durumu kızına anlatan profesör dolandırıldığını fark edince kızıyla birlikte polis merkezine başvurdu. Kendisini dolandıran kişilerin cezalandırılmasını isteyen yaşlı profesörün ihbarı ardından olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Şişli'de film gibi olay: İki iş insanı dolandırıldı!

 

En yaygın kripto para dolandırıcılık yöntemleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özer21 Ocak 2022 23:45

    Emniyet genel müdürlüğü o kadar uyarıyor, inanmayın polis, savcı sizden para istemez diye. Ki bu Uyarıya bile gerek yok. Normal akla sahip olan bu tuzaklara düşmez. İnanılır gibi değil. Yıllarca birikim yap, bir anda şerrefsiz dolandırıcılara aktar.

  • Yılmaz 21 Ocak 2022 19:36

    Ben bu habere hiç inanmadım,bir prof.bu kadar s.lak olamaz.

  • yorumcu21 Ocak 2022 13:47

    100 lira para ver DEDE  desek vermez. 

  • Mucise Reis ;)21 Ocak 2022 12:42

    Aklıma şu gekliyor. bir genci biri aramış adın ona buna şuna karışmış. acilen 10 bin tl ver senin adına işlemleri yapıcaz. dakikalarca konuşmuş. Genç tamam para göndericem. ama hesabımda bloke var bin tl... bloke kaldıramıyorum işlem yapamıyorum demiş. sonra dolandırıcı bloke kaldır para atıyorum sana demiş. dolandırıcı bin tl göndermiş. sonra aramış. Bloke kalktısa acil 10bin tl aktar işi bugun çözdürcem demiş. sonra genç o parayı unut, geçmiş olsun dolandırıcı abeyy diye kapak koymuş :D böyle bir hikaye var bilirsiniz...

  • şaban21 Ocak 2022 11:32

    zaten oda bu paraları millet söğüçlediydi su testisi su yolunda kırılmış hiç üzülmedim ayrıca bir prof daha bu işlere kanıyorsa bunun profluğu sorgulanmalı 

  • ASTOR21 Ocak 2022 09:40

    eger türkiyede bir  profösör dolandırılıyorsa cahilin halini düşünemiyorum. cakmamı bunlar. ya

  • Ali malik21 Ocak 2022 09:24

    Bu kaçıncı profesör vakası ya hayret hiçmi haber okumuyor bunlar ya bir insanın bu olaya kanması için zır cahil olması gerek yaa

  • madur adam21 Ocak 2022 09:15

     (6)  :)  :(  (A)  :'( akıllı adamlarmış pes yani

  • ıtri21 Ocak 2022 08:57

    haydan gelen Hu'ya gider