E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekli devlete yük getirdi---

Emekli devlete yük getirdi

Emekli devlete yük getirdi
10 Ocak 2017 - 07:31 borsagundem.com

Maliye Bakanı Ağbal, 30 yıldan fazla çalışan emeklililere ödenecek ikramiye farkının maliyetini 2 milyar lira olarak açıkladı

30 yılı aşkın hizmeti olmasına rağmen ikramiyesini 30 yıl üzerinden alanlara ödenecek ikramiye farkının maliyeti belli oldu. Maliye Bakanı Naci Ağbal, NTV’nin sorularını yanıtlarken, düzenlemenin yaklaşık 400 bin emekliyi ilgilendirdiğini söyledi. Şu ana kadar 31 bin civarında kişiye ödemelerin yapıldığını kaydeden Ağbal, “Geride kalan önemli sayıda vatandaş var. 2 milyar lira yaklaşık maliyeti var. Bu sadece ikramiye ödemesi olacak” dedi.

Sicil affı için borç koşulu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 12.5 milyondan fazla vatandaşın istifade edeceği sicil affı konusunda aranan koşulu da şöyle dile getirdi:

“Yapmış olduğumuz düzenlemede bankalarımız geçmiş sicil kayıtlarında yer alan birtakım olumsuz kayıtları dikkate almadan, kayıtları kullanmadan doğrudan doğruya müşteriye kredi kullandırabilecek, bankacılık işlemleri yapabilecek. Burada koşul şu, bu durumda olan vatandaşımız veya esnafımız geçmişten kalan borçlarını yeniden yapılandıracak ya da 6 ay içerisinde bunları ödeyecek.”

Ağbal, 9 milyonun üzerinde çalışan istihdam eden işverenlerin yararlanacağı asgari ücret desteğinin maliyetini de 7.8 milyar lira olarak açıkladı.

400 bin vatandaşın yararlandığı bakıma muhtaç engellilere yardımlarla ilgili de konuşan Ağbal, zaman zaman yapılan ödemelerde geriye dönük bazı hatalar tespit edildiğini vurgulayarak, “50 bin kişiyi ilgilendiren bir düzenleme yaptık. Vatandaşların geriye dönük herhangi bir sahte belge düzenleme hariç olmak üzere geriye dönük takibattan vazgeçiyoruz” dedi.

At yarışları ve piyango beraber özelleştirilecek

Maliye Bakanı Ağbal, Varlık Fonu’na lisansı devredilen Milli Piyango için Mart ayındaki teklif alma sürecinin ortadan kalktığını bildirdi. At yarışlarına ilişkin lisansın da Varlık Fonu’na devredildiğine işaret eden Ağbal, at yarışları ve şans oyunlarına ilişkin lisans haklarının Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesinin itici bir güç olacağını anlattı. Ağbal, “Amacımız bu lisansları devretmek suretiyle bir varlık oluşturmak. 2 şans oyununun özelleştirmesini bir paket olarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 2 lisansın birlikte değerlendirilmesi, bu varlıklara talebi de artıracaktır. Daha kapsamlı bir özelleştirmeye imkan sağlayacaktır” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cevdet mete10 Ocak 2017 08:25

    Sayın vekil emekli bu ülkeye hizmet etti peki getirip vatandaşlık verdiğiniz ve her türlü imkanları bedava verdiğiniz SURİYE liler YÜK getirmedimiiiiiiiii ? .