E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEmek Elektrik ABD'li şirketle anlaştı ---

Emek Elektrik ABD'li şirketle anlaştı

Emek Elektrik ABD'li şirketle anlaştı
02 Kasım 2015 - 11:21 borsagundem.com

Emek Elektrik, Iberdrola USA Management Corporation ve bağlı şirketlerine kapasitif gerilim transformatörleri satışı için anlaşma imzaladı.

Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş., Amerikan Iberdrola USA Management Corporation ile kapasitif gerilim transformatörleri satış sözleşmesi imzaladı. Yaklaşık 6,5 milyon dolar büyüklüğünde olan anlaşmaya göre, Iberdrola USA Management Corporation'ın New York eyaletinde sahip olduğu üç şirket, tüm kapasitif gerilim transformatörlerini Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.'den satın alacak.
 
Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
%100 iştirakimiz olan Emek Elektrik USA,Inc., New York Eyaletinde elektrik dağıtımını üstlenen Iberdrola USA Management Corp. ile birim fiyat içeren ve 6,5 milyon dolara kadar alım hakkı veren, 2 yıllık bir çerçeve sözleşmesi imzalamış ve bu kapsamda 30 Ekim 2015 tarihinde ilk siparişini alarak şirketimize iletmiştir.
 
Bugünden itibaren Iberdrola USA Management Corporation'ın New York eyaletinde sahip olduğu üç şirketin -New York City Electric and Gas (NCSEGC), Rochester Gas and Electric (RGEC) ve Central Main Power (CMPC)- satın alacağı tüm kapasitif gerilim transformatörleri yalnızca Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. markası taşıyacaktır. 
 
Söz konusu gelişme, Şirketimiz açısından, girmesi en zor ve en büyük ihracat pazarı olan Amerika Birleşik Devletleri'nde uzun vadeli varlığımızın ve kalıcılığımızın bir göstergesi olması nedeniyle büyük önem arz etmektedir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,24
En Yüksek: 14,32
En Düşük: 13,85
Değişim -0,07 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,78
İşlem Hacmi 62.116.398
Toplam Adet: 4.409.112
Ağırlıklı Ort.: 14,08
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)