E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEM varlıklarına yönelik güven artıyor---

EM varlıklarına yönelik güven artıyor

EM varlıklarına yönelik güven artıyor
25 Eylül 2018 - 12:41 borsagundem.com

Gelişen piyasa varlıklarındaki yükselişle birlikte yatırımcıların güveni artıyor

Gelişen piyasa varlıklarında iki haftalık yükselişin ardından bazı yatırımcıların varlık sınıfına ilişkin algısı pozitife dönüyor.

Morgan Stanley gelişen piyasa paraları ve tahvillerinde düşüş beklentisini kaldırdı. Matthews Asia EM varlıklarında taper tantrumdan bu yana alım yapmak için “en iyi zaman” olduğunu belirtiyor. Tundra Fonder AB da satış dalgasından yararlanıyor.

Gelişen piyasa eurobondlarını takip eden en büyük exchange traded fonunun (ETF) piyasa değeri, geçtiğimiz haftanın sonunda yatırımcıların risk iştahındaki artışla birlikte rekor seviyeye tırmandı.

Londra'da Morgan Stanley stratejistlerinin kaleme aldığı Pazartesi günkü müşteri notunda “EM varlıkları geçtiğimiz hafta güçlü yükseldi ve biz bunun gelişen piyasalar için istikrar döneminin başlangıcı olduğunu düşünüyoruz.” ifadesi yer aldı.

Bununla birlikte Morgan Stanley stratejistleri, gelişen piyasa varlıkları için “hala zor bir dünya” olduğunu belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)