E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEM piyasa traderlarının dikkati BOJ üzerinde---

EM piyasa traderlarının dikkati BOJ üzerinde

EM piyasa traderlarının dikkati BOJ üzerinde
30 Temmuz 2018 - 10:05 borsagundem.com

Gelişen piyasa traderlarının dikkati, Japonya Merkez Bankası'nın Salı günkü toplantısı üzerinde

Gelişen piyasalar Temmuz ayını pozitif bir şekilde kapatıyor olabilir; fakat bu hafta bazı yatırımcıların tereddütü bir kenara koymaları için çok fazla risk unsuru bulunuyor.

ABD, Japonya ve İngiltere'de politika yapıcıların toplanacak olmasıyla birlikte traderlar daha fazla volatilite karşı karşoya kalıyor. Gelişen piyasalarda beklenen fiyat dalgalanmalarını işaret eden gösterge, 2008 finans krizinden bu yana en uzun aylık yükseliş serisine yöneldi.

Goldman Sachs'a göre Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ultra geniş para politikasını değiştirdiğine yönelik en küçük bir ipucu bile, borçlanma maliyetlerinin artarak Türk Lirası, Güney Afrika Randı ve Endonezya Rupisini etkilemesiyle yatırımcıları hareketlendirebilir.

BOJ, 10 yıllıkların faizinin yaklaşık 18 ayın zirvesine tırmanmasının ardından Pazartesi günü üçüncü kez sınırsız miktarda tahvil alım teklifinde bulundu.

Londra'da Fidelity International fon yöneticisi Paul Greer, “Gelişen piyasalarda şu anda risk artırmak istemiyoruz. Bu hafta dikkatimiz büyük kısmı gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının kararlarında olacak: Özellikle FOMC tarafından kullanılan dil ve BOJ'dan politika normalleşmesine dair gelebilecek bir ipucu önemli.”dedi.

Greer'e göre yüksek ABD faizi beklentisi ve Fed'in bilanço daraltması, ticari korumacılık ve yuanda daha fazla zayıflama ihtimaliyle birleştiğinde “gelişen piyasalarda daha yüksek risk primini kesinleştiriyor”.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)