E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElysee Sarayı'nda olağanüstü toplantı---

Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplantı

Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplantı
14 Kasım 2015 - 03:54 borsagundem.com

Paris'teki terör saldırılarının ardından Fransız hükümeti Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplandı, Hollande'ın açıkladığı olağanüstü hal onaylandı

Fransa’da bakanlar kurulu, Paris’i sarsan terör saldırılarının ardından bugün Elysee Sarayı’nda olağanüstü toplandı.

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, ülkede olağanüstü hal ilan etmesi ve sınırlarının kapatılmasına karar vermesinin ardından yapılan toplantıda terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu Hollande’ın açıkladığı olağanüstü hal ilanını onayladı.

Alınan önlemler çerçevesinde ilk etapta 1500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

Sınırların kapatılma kararı ile birlikte hafta sonu planlanan okul gezileri iptal edildi.

Okul ve üniversite binaları yarın kapalı kalırken, konserler ve diğer gösteriler ertelendi. Yine alınan önlemler çerçevesinde tehlikeli ve tehdit olarak görülen kişiler, doğrudan mahkemeye çağrılabilecek.

Yarınki toplantı ve gösteriler güvenlik önlemleri çerçevesinde ertelenirken, şüpheli kişilerin evleri mahkeme kararı olmaksızın polis tarafından aranabilecek.

SAVCILIK: 120 ÖLÜ

Başkenti kana bulayan iki ayrı silahlı ve  üç ayrı bombalı saldırıda savcının açıklamasına göre en az 120 kişi hayatını kaybetti. Polis kaynakları ise 100'ü konser salonunda 142 kişinin öldürüldüğünü bildirmişti. Yaralı sayısı ile ilgili  çelişkili bilgiler olmakla birlikte, en az 60 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu belirtiliyor.  

Stade de France’daki üç saldırıdan ikisinin intihar saldırısı olarak gerçekleştiği ve saldırıyı düzenleyen iki kişinin üzerlerindeki bombaları patlattıkları  bildirildi.

Yine polisin, Bataclan konser salonunda rehineleri kurtarmak için yaptığı operasyonda üç terörist öldürüldü.

Bu arada, siyasi partiler bölge seçimleri öncesi başlattıkları seçim kampanyalarına ara verdiler.

Paris’i sarsan saldırılarda, Stade de France’da üç bombalı saldırının dışında 11, bölgedeki Bataclan konser salonu ve 10. Bölgedeki bir restorant silahlı saldırganlar tarafından taranmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)