E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarElon Musk’ın Dogecoin’e desteğinin perde arkası---

Elon Musk’ın Dogecoin’e desteğinin perde arkası

Elon Musk’ın Dogecoin’e desteğinin perde arkası
27 Ekim 2021 - 18:00 borsagundem.com

Tesla ve SpaceX milyarderi Elon Musk Dogecoin’e Shiba Inu, Bitcoin ve Ethereum’dan daha fazla destek veriyor. Serveti giderek artan Musk, neden şaka olarak tasarlanan Dogecoin’i diğer kripto paraların üzerinde tutuyor?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla ve SpaceX’in milyarder CEO’su Elon Musk’ın serveti hızla artıyor. Musk bu yıl birçok kez şaka olarak tasarlanan kripto para Dogecoin’i destekledi. Dogecoin fiyatı son 24 ayda %9 bin artış gösterdi. Bu artışla Bitcoin, Ethereum ve diğer önde gelen kripto paraların yükselişini açık ara geride bıraktı. Bugüne kadar Dogecoin’de bir çöküş yaşanacağına yönelik beklentiler gerçek olmazken, kripto para mayıs ayında piyasa değeri en yüksek on kripto para arasında yer aldı.

Şimdi Dogecoin’deki kazançlar korunmaya çalışılırken, Musk elektrikli araç şirketi Tesla’da ve roket şirketi SpaceX’te bulunan çalışanlarının kendisini Dogecoin almaya ikna ettiğini açıkladı. Musk, Dogecoin’i “halkın kripto parası” olarak tanımladı. Musk Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Tesla ya da SpaceX’te konuştuğum çalışanların birçoğu Dogecoin’e yatırım yapıyor” dedi. Devamında, “bu nedenle Dogecoin’i desteklemeye karar verdim. Halkın kripto parası olduğu hissini uyandırıyor” ifadesini kullandı.

Forbes’un haberine göre Musk ABD’de Dogecoin yatırımlarının dünyanın geri kalanındaki yatırımların yaklaşık iki katı olduğuna yönelik bir açıklamaya yanıt verdi. ABD’de kripto para yatırımcılarının %30’undan fazlası Dogecoin’e yatırım yaptı. Musk bu hafta yaptığı açıklamada Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin yatırımlarının bulunduğunu söyledi. Bu şekilde Musk’ın Shiba Inu isimli Dogecoin rakibine yatırım yaptığına yönelik spekülasyonlar son buldu.

Shiba Inu’nun Musk’ın yatırım yaptığı bir kripto para olduğu spekülasyonlarının sonucunda, kripto para son haftalarda sert yükselişler gösterdi. Spekülasyonların arasında işlem ücreti olmaksızın alım satım hizmeti sunan Robinhood’un da kripto parada işlem imkanı tanıyacağı iddiaları da yer aldı.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Dogecoin’in fiyatı bu yıl sert bir şekilde yükselerek 2020’nin ekim ayından bu yana yaklaşık %10 bin arttı. Artışta Musk’ın sosyal medya üzerinden yaptığı yorumlar da etkili oldu. Kripto para mayıs ayında en büyük 10 kripto para arasında yer almaya başladı.

Bitcoin ise son 12 ayda %400 arttı. Dogecoin fiyatı mayıs ayında Musk’ın ABD’nin komedi programı Saturday Night Live’a konuk olmasının ardından zirve yaptı. Ancak o dönemden bu yana %70’in üzerinde değer kaybetti. Dogecoin’in başarısını takip etmek isteyen diğer benzer kripto paralar da yükseliş gösterdi. Shiba Inu son bir ayda %400 arttı.

Bu yıl Dogecoin’e destek vererek kripto para yatırımcılarını şaşırtan Musk, Dogecoin geliştiricileriyle şaka tabanlı kripto paralarda işlem ücretlerini düşürmek için çalıştığını söyledi. Aynı zamanda işlem hızını da yükseltmeyi ve “Bitcoin’i geride bırakmayı” hedeflediğini açıkladı. Daha düşük işlem ücretleri için bir network hazırlama amacıyla tasarlanan en son Dogecoin versiyonu, Ağustos ayında piyasaya sürüldü.

Musk Dogecoin network’ünü yönetenlere çağrı yaparak yazılımlarını düşük işlem ücretlerine imkan tanımak amacıyla güncellemelerini istedi. Eylül ayında kripto paraların “Mesih’in gelişi” olduğunu düşünmediğini söyleyen Musk, hükümet baskılarının piyasaları sarsabileceğini ifade etti. Musk, “kripto paraların değeri var ancak bunun Mesih’in gelişi olduğunu düşünmüyorum” dedi. Devamında, “umut ediyorum ki kripto paralar geleneksel parasal sistemdeki hataları en aza indirgeyecek” ifadesini kullandı.

Bitcoin fiyatı 60 bin doların altına geriledi

 

Dünyanın en çok aranan üçüncü kripto para birimi

 

Robinhood üçüncü çeyrekte beklentileri yakalayamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim28 Ekim 2021 07:27

    Bill Gates, Elon Musk ya da ünlü bir sanatçı  abuk subuk konuşmaya saçma sapan işler yapmaya başlar ise bunların kimse kendi iradeleri ile bu işleri yaptığını düşünmesin.  Dünya yı bu kripto belası ile korkunç bir sarmala sokmaya çalışıyorlar.