E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıElon Musk, Bitcoin kararını değiştirdi---

Elon Musk, Bitcoin kararını değiştirdi

Elon Musk, Bitcoin kararını değiştirdi
14 Haziran 2021 - 07:23 borsagundem.com

Her açıklamasında kripto para piyasasını manipüle eden Elon Musk, Bitcoin ile ilgili olarak daha önce aldığı bir kararını değiştirdi, yen bir şart getirdi. Açıklama sonrası yüzde 11 artan Bitcoin 39 bin dolara yaklaştı

Elektrikli araba üreticisi Elon Musk, son dönemde sosyal medya paylaşımları ve yaptığı açıklamalarla kripto paralarda sert dalgalanmalara neden oluyor. Kendisi de bu piyasada alım satım yapan Musk’ın ismi sık sık manipülasyonlarla anılıyor.

Bitcoin madenciliğinde kullanılan enerji nedeniyle Bitcoin’e karşı bir tavır alan Elon Musk bu fikrini değiştirdi.  Yapılan son açıklamaya göre Tesla, temiz enerji kullananan kripto para madencilerinden bitcoin kabul etmeye devam edecek. Mayıs ayında Tesla'nın çevresel kaygılarla araç alımları için kripto para birimini artık kabul etmeyeceğini duyuran Elon Musk, daha fazla yenilenebilir enerji kullanan madencilerden Bitcoin işlemlerine izin vermeye devam edeceğini söyledi.

Musk, attığı son tweet’te çevresel kaygıları gerekçe göstererek Tesla’nın aylarca süren kripto baskısını Mayıs ortasında durdurdu . Ancak, “pozitif gelecek eğilimi olan madenciler tarafından makul (~%50) temiz enerji kullanımının teyidi olduğunda, Tesla Bitcoin işlemlerine izin vermeye devam edecek” dedi.

Musk’ın madencilerin temiz enerji kullanımını nasıl kontrol edeceği belirsiz, çünkü endüstrinin şu anda nerede olduğu konusunda yaygın bir tartışma var. Öyle olsa bile, yorumlar Tesla’da Bitcoin ödemelerini eski haline getirmek için görünüyor ki çaba sarf edecek.

Musk’ın tweet’i, elektrikli araç üreticisinin Bitcoin stoğunun %10’unu ilk çeyrekte sattığını savunmasını da yineliyor ve şirketin artık satmadığını da gösteriyor gibi görünüyor.

Bu arada, Cointelegraph tarafından paylaşılan tweette Güney Afrikalı finansal servis şirketi Sygnia’nın CEO’su Magda Wierzycka, Elon Musk’ın izlediği politikayı eleştirdi. Musk’ın incelenmesi gerektiğini söyleyen CEO'ya yanıt olarak Musk, "Bu yanlış. Tesla Bitcoin varlığının sadece yaklaşık %10’unu sattı ve bunu Bitcoin’in piyasayı bozmadan kolayca nakite çevrilebileceğini göstermek için yaptı. Bitcoin madenciliğinin en azından %50 daha temiz bir enerji kullanımı sağlamasıyla Tesla, tekrardan Bitcoin kabul ederek satış yapmaya başlayacak" açıklamasında bulundu.

TESLA'NIN 38 BİN BITCOIN'İ VAR

Tesla’nın Bitcoin kabul ettiği mart ayında yaklaşık 42 bin Bitcoin’i bulunuyordu. Elon Musk’ın verdiği orana göre Tesla, yaklaşık 4 bin 200 Bitcoin sattı. Yani şu anda şirketin aşağı yukarı 38 bin adet Bitcoin’i bulunuyor.

Açıklamaların ardından kripto para birimlerinde yükseliş yaşandı. 14 Nisan'da 64 bin 804 seviyesini gören Bitcoin, 38 bin 971 dolar seviyesine 24 saatte yüzde 11 artışla geldi. Dün 34 bin doların gerisinde olan Bitcoin dışında diğer para birimlerinde durum şöyle:

Ethereum: Son 24 saatte yüzde 5,7 artışla 2.482 doları,
Tether: Son 24 saatte yüzde 0,2 artışla 1 doları,
Binance Coin: Son 24 saatte yüzde 6.1 artışla 360,88 doları,
Cardano: Son 24 saatte yüzde 4.9 artışla 1,54 doları,
Dogecoin: Son 24 saatte yüzde 3,8 artışla 0,32 doları,
XRP: Son 24 saatte yüzde 5,3 artışla 0,87 doları,

Bitcoin beklenen yazılım güncellemesini yaptı

 

Bitcoin fiyatını düşüren iki önemli gelişme

 

Analistlerin Bitcoin'de takip ettiği kritik seviye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • stalker14 Haziran 2021 13:38

    tek geçerim musk ı. helal olsun. büyük sahtekar.her sistem kendi insan tipini yaratır arkadaşlar.şu an dünyanın içine düştüğü kapitalizm ve materyalizm bataklığı da kendi insan tipini oluşturuyor. bencil, ben merkezli yaşayan tanrıyı öldürüp kendini tanrı yerine koyan, merhametsiz, sadece paraya tapan, yani onun kulu olan insan tipi, elon musk gibiler de bu yeni insan tipinin azizleri veya yeni dinin peygamberleridir.

  • okuyucu14 Haziran 2021 11:31

    Sanal kumar. Bilgisayarın fişi çekildiğinde geçmiş olsun derler. oyun bittii

  • İşte14 Haziran 2021 10:50

    İşte çiftlikbankın uluslarası versiyonu üretilen birşey yok ama değeri çok gazino sahipleri gibi oynatan kazandırıyor.

  • Gamwr14 Haziran 2021 08:35

    Sanal sahte paralar! Fşnansal oyun paraları! Asla değişim aracı olamazlar! Coin üreten Zeki yazılımcılar medyayıda etkileyerek koyunları yönlendirip hepsi köşeyi döndü! Sanal coin oyunu! Game over olunca ağlayan ağlayana

  • Gercekler 14 Haziran 2021 08:33

    Yine üreticiler bu adama beleşe coin paslamışlardır “şu coinlere bir el at, sende kazan bizde kazanalım” diyerek. Adamlar bşr kaç yüz dokar yatırımla coin üreyip sürülere yedirip yüzlerce milyon milyarlarca doları euroyu cebe atıyor! Sağılacak inek kalmayana kadar bu oyun sürer. Söğüşlenecek pek adam kalmayınca Sonra sistem çökmeye başlar

  • Emre14 Haziran 2021 08:32

    Kontrol mekanizması olmayan ve hertürlü spekükasyona açık bir mecrada önce elindekileri 60 bin dolardan sat ve fiyat düşürücü açıklama yap, sonra topka ve fiyatları arttır. Tam bir Muskara