E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivElektrikli araçlara talep yükseliyor; Lityum bir ayda yüzde 177 arttı---

Elektrikli araçlara talep yükseliyor; Lityum bir ayda yüzde 177 arttı

Elektrikli araçlara talep yükseliyor; Lityum bir ayda yüzde 177 arttı
02 Şubat 2022 - 09:40 borsagundem.com

Elektrikli otomobil üreticileri, elektrikli otomobillere giden piller için çok önemli bir metal olan lityum aylık bazda %177 oranında değer kazandı.

BORSAGUNDEM.COM

Lityum tüm metallerin en hafifi. Periyodik element tablosunda, sol üst köşede, hidrojenin altında yer alıyor. Lityumun hafifliği ayrıca çok fazla enerji depolamasına yardımcı oluyor; bu da onu elektronik için faydalı kılıyor.

Cep telefonlarında veya elektrikli arabalarda minimum ağırlıkla çok fazla enerji için Lityum en iyi metal olarak görülüyor.

Lityum iyon pillere olan talep her geçen gün artıyor. Bazı pil üreticileri bu maliyeti karşılamak için fiyatını artırıyor.

Elektrikli otomobil ve tüm mobil cihazlarda bulunan lityum iyon pillere olan talep bu pillerin içerisindeki madenlere yönelik fiyatlarda da yükselişe neden oluyor, fiyat spekülasyonlarını beraberinde getiriyor.
Özellikle ‘beyaz petrol’ olarak adlandırılan lityum ile pil içerisindeki en kritik madenlerden biri olan kobaltın fiyatı da artış gösterdi.

Dev bankalar elektrikli araçlarda yükselişte fırsat görüyor

 

Nikel elektrikli araçla kıymete bindi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Şubat 2022 11:41

     Çalışmalara bakıyorum inanılmaz icatlar geliyor. Kimi güner eşerjisi ile evinde pili dolduracakmış :D kimi alternatif rüsgar ile pili dolduracakmış. kimi dolmuş pilleri abonmen karşılığı değiştirip sana verecekmiş bizdeki tüp gazlar varya o tarz yapılarla. kimi otomat kurmuş otomat satıyor benzin istasyonlarına, kimi gaz istasyon gibi otomobıle bağlıyorsun beklıyorsun saatlerce başında :D bu olaya karşı teknolojık olarak çok geriyiz hala. İnsanların mühendisleri hayal ediyor. yazılımcıalr mekanıkçiler ortak olup bi rçok tasarı yapıyor. tasarımlara inanan iş insanları yatırım kaynak finans veriyor. devlet imkanları çok fazla destek teşvik veriyor. Biz çok yayayız. akla gelen. evinin altına elektrık ssitemi kur. arabanı park et. araban dolsun :D biz Türkiye de buradayız daha ... OOooooo dünya aştı be... İşinsanına ara eleman kaynakçı :D endsütri meslek açmaktan, yazılımcı, mühendis vb. yetişmiyor. :D dil öğrenen dışarı kaçıyor, içerde kaynak destek para bulamıyor...