E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrikler neden kesiliyor?---

Elektrikler neden kesiliyor?

Elektrikler neden kesiliyor?
06 Ocak 2017 - 11:34 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik kesintileriyle ilgili, "Yaşadığımız elektrik kesintisi normal bir kesinti değil" dedi

Yurt genelinde sürekli elektrik kesintilerinin olması vatandaşları zor durumda bırakmaya başladı. Enerji Bakanı Berat Albayrak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Berat Albayrak, "Terör örgütleri ortak bir aklın projesi gibi hareket ediyor" dedi. Bakan Albayrak'ın açıklamaları başlıklar halinde şöyle:

ELEKTRİKLER NEDEN KESİLDİ

Yaşadığımız elektrik kesintisi normal bir kesinti değil. 70'li yıllardan bugüne yapılan alt yapı yatırımlarıyla hattın tamamı tarihte ilk defa hepsi koptu. Doğal afet noktasında baktığınızda 70 km'yi geçen rüzgar hızında, ciddi bir tarifat oldu. Yıkılan hatların 4 tanesinin tamiratı tamamlandı. Kalan 3 hattın devreye alınması birkaç hafta sürebilir ama bugün itibariyle 4. hattı da devreye alarak önemli bir sıkıntıyı aşmış olduk. En önemli husus şu; hakikaten ağır kış şartlarından dolayı mı bu elektrikler kesildi? Normal zamanda yaşamıyoruz.

YENİLENEBİLİR ENERJİ

Bakın 31 Aralık gecesi üç farklı bölgede yer altı kablolarının kesildiğini tespit ettik. Normal günlerden geçmediğimiz için farklı tehditlerle karşı karşıya kalıyoruz. 30 Aralık'ta da siber saldırı ihbarı aldık. Hakikaten Türkiye'de enerji alanın iktidarımız döneminde çok önemli atılımlar yaptık.

Tüketimin olduğu yerde üretimi sağlama noktasında adımlar atmamız lazım. Tüm Türkiye'deki stratejimizin bir ayağı şu: Yenilenebilir enerji noktasında ilk ihalemizi yakın zamanda inşallah gerçekleştireceğiz. Türkiye son 10 yılda enerji ithalatına büyük para harcadı. Enerji noktasında dışa bağımlı bir ülkeyseniz o zaman mevcut kaynakları kullanmak zorundasınız. Son yıllardaki keşiflerle 3000 kalorili kömürleri keşfettikten sonra daha verimli bir portföyü ortaya koymak zorundasınız.

YER ALTI KABLOLARININ KESİLMESİ

Bu hafta itibariyle ilgili savcılıklarla irtibata geçerek sürecin yargı ayağını başlattık. Son dönemde artan ihbarlarla ciddi bir süreç başlattık. Emniyetimizle koordineli bir çalışma başlattık. Hakikaten normal günlerden geçmiyoruz. Arz güvenliğine dayalı bir sıkıntımız yok. Her türlü dış etkiye maruz kalabilecek tehditlere karşı tedbir almak zorundayız. 3 farklı eylemle ilgili gözaltılar var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mir 07 Ocak 2017 00:51

    O kol kalınlığında kabloyu nasıl keserler hadi keser diyelim ama kardeşim bu elektirik kablosu değil mi keseni kömüre çevirmez mi. ? Bunun bir açıklaması var sanırım.

  • m06 Ocak 2017 18:23

    Hic bir sey normal deyil her sey anormal.

  • KAYNARCA.06 Ocak 2017 17:52

    Ben bir vatandaş olarak kendi binamda KAÇAK elektirik kullananı gidipte ihbar ettiğim halde nerdeyse 2 ay oldu ne gelen var nede giden nasılsa kaçak elektirik paraları bu milletten kesiliyor kimin umurunda bana 186 tıyı ara orayada ihbar et dedi onuda yaptığım halde genede gelen giden olmadı yazıklar olsun böyle bir insanlığa.

  • hatları toprak altına alın 06 Ocak 2017 17:34

    soğuk kar kış rüzgar ve eskiyen alt yapıyla büyük iletim direkleri devrilirse hatlar koparsa elektrik de olmaz

  • AH ÜLKEM AH.06 Ocak 2017 17:30

    Bırakın bu palavraları sırf istanbulda yapılan bina sayılarına bakarsak o verdiğiniz elektirik nereye yeter biraz mantıklı olun bari insanların yüzüne karşı yalan söylemeyin yada insanları APTAL yerine koymayın.

  • AH ÜLKEM AH.06 Ocak 2017 17:29

    Bırakın bu palavraları sırf istanbulda yapılan bina sayılarına bakarsak o verdiğiniz elektirik nereye yeter biraz mantıklı olun bari insanların yüzüne karşı yalan söylemeyin yada insanları APTAL yerine koymayın.

  • ZATEN DOLAR KARŞILIĞI ÜRETİMDE YOK06 Ocak 2017 15:53

    BORÇLARI ÖDEYEMEİYORLAR.NEDEN DÖVİZ KOLİDORUNDA DOLAR YOK..BATIRMIŞLAR EKONOMİYİ

  • bakimsiz santraller,özelle bukadar olur06 Ocak 2017 14:12

    15 senedir iktidarsiniz hiç birzaman ne santrallere ne altyapi lara ilgi gostermediniz sadece ozellestirip satip paraya baktiniz olacagi buydu bakimsizliktan,,,,,sonrad çikip yok suikast yok siber saldiri var diyip duruyonuz

  • ke-mal06 Ocak 2017 12:58

    ben yaptım

  • dingil06 Ocak 2017 12:25

    ampul patladı desenize

  • emekli06 Ocak 2017 12:25

    üst akıl diye diye akıl kalmadı velette

  • recai06 Ocak 2017 12:25

    kalitesiz malzeme, kötü işçilik, basiretsiz yönetim. alsana elektrik kesintisi.

  • torku06 Ocak 2017 12:24

    satır altlarını okuyunca enerji alt yapısının kalitesiz olduğu ve her an çökebileceği anlaşılıyor.

  • yörük06 Ocak 2017 12:23

    hayali düşmanlarla savaşmayı kesin. o hatların ihalesini alan mütahitlere sorun. neyi eksik yapmışlar

  • Cüneyt 06 Ocak 2017 12:15

    Tabi hep onların suçu yoksa siz ohooo memleketi uzaya çıkarırsınız...