E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrik ve doğalgaza yeni indirim geliyor---

Elektrik ve doğalgaza yeni indirim geliyor

Elektrik ve doğalgaza yeni indirim geliyor
30 Ocak 2023 - 15:03 borsagundem.com

Bakan Dönmez, "Serbest piyasadan elektrik alan sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15'e kadar düşüş olacak'' diyerek doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mart ayında yeni bir indirim gelebileceği sinyalini verdi.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mart ayında yeni bir indirim gelebilir. Açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi.

Dönmez, ağır sanayinim kullandığı doğalgaz ve elektrik fiyatlarında geçen hafta yapılan indirimlerin mart ayında da devam edebileceğini söyledi.

‘’ANLAŞMAYI UZATMA İMKANI SÖZ KONUSU’’

Dönmez ayrıca Umman ile yeni bir gaz anlaşması imzalayacaklarını ''buradan ilk kez söylüyorum'' diyerek şu sözlerle duyurdu:

''Buradan ilk kez ilan edeceğim yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an BOTAŞ Genel Müdürümüz ve heyeti Umman’da. Umman ile yeni bir gaz alım anlaşması imzalıyoruz. Umman’dan yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edeceğiz ve anlaşmamız 10 yıl geçerli olacak. Daha sonra yine uygun şartlar oluşursa anlaşmayı uzatma imkanımız da söz konusu.”

Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza indirim

 

Araç sahipleri dikkat: Akaryakıt fiyatlarında çifte indirim!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aziz30 Ocak 2023 21:40

    SEÇİM VAR MAYISTA 

  • Mucise Reis : )30 Ocak 2023 17:24

    Ummandan gaz aldıkça ucuzluk sürüyor :D ... Kar yağdığında ne kadar ucuza ısındıgınızı anlayacaksınız. Şimdi kar yağmadı sizlere gaz pahalı geliyor. Yağsın bir kış görelim ucuz ucuz pencereler açık dışarıları izlerken ısınıcaz. Her yer yerli milli gaz kuyusu, her gün yeni kuyu buluyoruz. Lozan anlaşma metinleride 100 yılı doldurdu :D isteidğimiz kuyuyu açabiliriz,  Duyanlara duymayanlara ben onu seviyorum, hemde çok... :D  yola devam, kuyuları  açmaya devam, ucuz gaza devam...

  • AHMET ÖZBİR30 Ocak 2023 15:38

    BOLLUK içerisindeyiz, HUZUR doluyuz, TERÖRÜN kökünü KURUTUYORUZ, ucuz GAZ, ELEKTRİĞE konuyoruz, biz böyle YÖNETİME, YİĞİTLERE sevdalıyız ve kardeşim. "6'LI GANYAN YANYAN"cılara emenet olsa bu hükümet GÜMLET BABAM GÜMLET, emekli maaşları dahi ödenmez.

  • baran30 Ocak 2023 17:52

    Pis ve yobaz ayakkabı yalayıcıları. Allah sizin gibi yalama ve yalaka takımından ülkeyi korusun.