E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrik tarifesinde yeni düzenleme Resmi Gazete'de---

Elektrik tarifesinde yeni düzenleme Resmi Gazete'de

Elektrik tarifesinde yeni düzenleme Resmi Gazete'de
01 Şubat 2022 - 02:30 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı, kademeli tarifede 150 kWh sınırının 210 kWh'e çıkarılması hakkındaki EPDK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe giren kademeli elektrik tarifesinde alt kademenin 150 kWh ile sınırlı olması kamuoyunda "Bu sınırda kalmak imkansız" denilerek tepkiyle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısı sonrası 150 kWh ile ilgili sınır hakkında açıklama yaptı. 

Erdoğan, alt kademe sınırının 150 kWh'ten 210 kWh'e yükseltildiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) konuyla ilgili yeni kararını açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamada, meskenlerde faturaya esas günlük ortalama 5 kWh olarak belirlenen tüketim miktarının 1 Şubat 2022'den (bugünden) itibaren günlük ortalama 7 kWh olarak güncellenmesine karar verilidiği bildirildi. 

Kurulun diğer kararı

EPDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer kararında ise dağıtım şirketleri tarafından dağıtım sistemi kullanıcılarına ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen düşük tüketimli tüketicilere 1/2/2022 tarihinden itibaren uygulanacak tarifeler bildirildi.

EPDK'nın onayladığı tarife tabloları şöyle.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)