E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrik dağıtımına yabancı ilgisi arttı---

Elektrik dağıtımına yabancı ilgisi arttı

Elektrik dağıtımına yabancı ilgisi arttı
16 Mayıs 2016 - 12:10 borsagundem.com

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, özellikle şubat ayından bu yana yabancıların ilgisinde ciddi artış olduğunu söylüyor.

Elektrik fiyatlarındaki düşüş yatırımcıyı zorluyor. Ancak yaşanan sıkıntılar sektöre dönük yabancı ilgisini azaltmıyor. Bu yöndeki tespitlerden biri de sektörün en yetkili kurumundan geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, özellikle şubat ayından bu yana yabancıların ilgisinde ciddi artış olduğunu söylüyor. Çin ve İtalyan şirketlerinin özellikle dağıtım sektörüne ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, bu ilginin nedenini, "Elektrik fiyatları düşse de Türkiye'nin geleceğine dair olumlu beklenti ve ülkenin dinamizmi yabancı yatırımcıları çekiyor. Dağıtım hala cazip görülüyor" diyerek anlatıyor.

Mustafa Yılmaz, güneş enerjisiyle ilgili lisanssız üretimde 4-5 bin megavatlık santralin inşaat halinde olduğunu söylüyor. Bunun 7 bin megavata ulaşması konusunda çalışmaların yürütüldüğüne de değinen Yılmaz, Türkiye'yi güneş enerjisi üretim merkezi haline getirme planlarından bahsediyor. Özellikle yan sanayinin gelişmesi için çalışmalar yapıldığını anlatan Yılmaz, enerjide geleceğe yönelik ciddi master planlara ihtiyaç olduğunun altını çiziyor.

Ekonomist Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)