E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriElectronic Arts yeni satın alımlarıyla dikkat çekiyor!---

Electronic Arts yeni satın alımlarıyla dikkat çekiyor!

Electronic Arts yeni satın alımlarıyla dikkat çekiyor!
04 Şubat 2022 - 07:40 borsagundem.com

Credit Suisse, Electronic Arts, Inc. için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 170 $ hedef fiyat gösteriyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 185 $ seviyesinde.

Electronic Arts bilgisayarlar, oyun konsollar, mobil cihazlar ve tabletler için video oyun, içerik ve hizmet geliştiren ve dağıtan dünya çapında bir şirkettir. Şirketin bu yıl gelirleri, FIFA, Apex Legends, EA SPORTS küresel futbol serisi ve Star Wars: Galaxy of Heroes'un güçlü performansları sayesinde yıldan yıla %6,9 artarak 1,79 milyar dolara ulaştı. EA'nın tam oyun gelirleri (toplam gelirlerin %34,4'ü) yıldan yıla %14,7 düşüşle 616 milyon dolara geriledi. Tam oyun indirme gelirleri yıldan yıla %15 artarak 400 milyon dolara ulaştı. Paketlenmiş ürünlerden elde edilen gelirler yıllık %42 artarak 216 milyon $'a yükseldi.

Canlı hizmetler ve diğer gelirler (toplam gelirlerin %65,6'sı) yıllık %23.3 artışla 1,17 milyar $'a yükseldi. Platformlara dayalı olarak, konsollardan elde edilen gelirler, rapor edilen çeyrekte yıllık %4 artarak 1,14 milyar dolara ulaştı. PC ve Diğerlerinden elde edilen gelirler yıldan yıla %15 artarak 374 milyon $'a yükseldi. Mobil platformdan elde edilen gelirler yıldan yıla %78 artarak 277 milyon dolara ulaştı. Apex Legends aylık aktif oyuncuları yıldan yıla %30 arttı. Oyuncular, 2022 mali yılında bir önceki yılın seviyelerine kıyasla EA oyunlarına yaklaşık %20 daha fazla zaman harcadılar.

Bloomberg'e göre, video oyunu firmalarını kapsayan analistlerin gözdesi olan bir düzeltilmiş gelir biçimi olan net rezervasyonlar, 2,67 milyar dolarlık beklentilerin altında kalırken 2,58 milyar dolara ulaştı. EA hissesi, yatırımcıların kazanç raporunu sindirmesiyle Çarşamba günü piyasa öncesi işlemlerde %2,7 düştü. Şirket, 9 Mart kapanışı itibariyle kayıtlı hissedarlara 23 Mart'ta ödenecek hisse başına 17 sentlik nakit temettü beyan etti.

Credit Suisse, Electronic Arts, Inc. için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 170 $ hedef fiyat gösteriyor. Electronic Arts 2021 yılının ilk yarısında, mobil oyun pazarındaki varlığını arttırmak ve EA’in oyunlarının mobil ortama aktarılmasını kolaylaştırmak adına 2,4 milyar $ bedelle Glu Mobile adlı şirketi satın almıştı. EA’nin önümüzdeki dönemde yatırımlarını mevcut oyunlarını mobil platformlara aktarma yönünde yoğunlaştırması ve böylece yatırılan sermayenin getirisinde artış sağlaması bekleniyor. Özellikle şirketin en popüler 2 konsol oyununun mobil versiyonları olan Battlefield Mobile ve Apex Legends Mobile’ın beta testi seviyesine gelmesi, bu alandaki gelişmelerin yakın olduğuna işaret ediyor. CS, oyunların mobil versiyonlarıyla, kullanıcı sayılarında ciddi bir artış bekliyor. Ayrıca, oyun sektörünün genelinde görülen mobile geçiş trendinin değerlendirmesi, oyuncuların mikro ödeme sistemine dahil olacak olması ve EA’nın kullanılabilir pazarını arttırması nedeniyle Credit Suissee endeks üstü getiri tavsiyesini yineliyor.

Genel olarak;  hisse senedi, 14 tane ‘’Alım’’ ve 5 ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve hisse için 5 tane ‘’Tut’’ önerisi bulunuyor, şirket için ‘’Sat’’ önerisi bulunmuyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 185 $ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 130.25 $ -200 günlük ortalaması ise 137.17 $. Şirket Hisse başına0,68 $ temettü ödüyor ve  mevcut temettü verimi ise % 0,51.

Peki Electronic Arts Inc. (EA) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Matterport yeni hamleleriyle ilgi çekiyor!

General Electric güçlü bilanço serisini devam ettirebilecek mi?

AMN Healthcare sektörde derinleşen rekabetten etkilenecek mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)