E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi---

Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi

Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi
26 Ocak 2020 - 13:55 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla AFAD'a geldi. Burada Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi ile Müdahale Merkezi'ni ziyaret eden Oktay, daha sonra Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) uygulanabilmesi için oluşturulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde tüm çalışma gruplarından bildi aldı.

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Oktay, deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulunarak, hayatını kaybedenler için Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile deprem bölgesini ziyaret ettiklerini hatırlatan Oktay, deprem sonrası ilk andan itibaren TAMP çerçevesinde çalışmaların ivedilikle uygulandığını belirtti.

Oktay, bu kapsamda AFAD bünyesindeki çalışma gruplarına teşekkür ederek, "Çalışma grupları olarak verdiğiniz hizmetlerin, çalışmalarınızın, gayretlerinizin sahaya nasıl yansıdığını dün birebir görerek, yaşayarak, hissederek geldik. Ben Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımız adına da size yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Deprem sonrasında askeri ve sivil tüm kurumların deprem sonrasında her türlü konuda faaliyetler yürüttüğüne işaret eden Oktay, arama-kurtarmanın yanı sıra lojistik, beslenme, barınma, ulaşım, ikincil afetlere yönelik tedbirler gibi birçok alanda çalışmaların başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Fuat Oktay, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirdi. Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda Oktay, çalışma gruplarından brifing aldı.

Enkaz altından 45 vatandaş kurtarıldı

Artçılar devam ediyor

2,5 yaşındaki Yüsra'nın annesi enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç26 Ocak 2020 16:24

    o canlara yüregimiz yandı allah ailelerine sabır versin.

  • mehmet yılmaz 26 Ocak 2020 14:54

    rahatsızlığımdan dolayı yoğun bakımdan yeni çkıp bilgisayarı açmama yeni izin verdiler .DEPREMDE KAYBETTİĞİMİZ BÜTÜN CANLARIMIZ İÇİN AYRI AYRI ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.DEVLETİMİZİN BAŞKANIMIZIN AFATIMIZIN İTFAİYEMİZE. KIZILAYIMIZ ,VE YARDIMA KOŞAN MİLLETİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER  VE ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN.KALBİMİZ MALATYA VE ELAZIĞLI GAKKUŞLARIMIZ İÇİN ALLAHA DUA EDİYOR.

  • .....26 Ocak 2020 14:25

    Allah rağmet eylsin..Deprem mi ödürdü ? ihmal ve denetimsizlik mi? aklıma bu sorualr hep geliyor ve gelmey devam edecek.. yoksa almadığımız önlemlere.. kader diyip susmalımıyız... Devlet olma bilinci. hukumet demiyorum. devlet olma bilinci bol dnetimli bina ve yapılaşma demek. bence artık ders alalım. Beklenen bir çokd eprem olacak. birgün oalcak. oluyor işte.. deprem oluyor kardeşim.. her deprem oldugunda böylemi olmak zorunda? millet uzaya üs kuruyor. biz toprak üzerine ev yapamıyorsna, suçlu bellidir. yönetenler, imza atıp yapulaşmaya izin verenler. denetleidm diyip, imza atanlardır. o elazıfda yıkılan binalar özel özel incelenmeli. imzaları  atan izinleri verneler isim isim analiz edilmeli. gerekli ceza veirlmeli. savunmaları alınmalı. yoksa bu işler böyle örpas olur gelir geçer. yaşadığımız onca depremde tek ceza alan veli göçer oldu. ama onada rçok bina göçtüki...